Hundträning

Årets första spår

Nu orkade vi inte vänta på att snön skulle försvinna, vi körde ändå! Och nejdå, det var inga problem, nosen den jobbade på!

Vi spårade vid sjön, det enda smidiga stället jag kunde tänka mig inom promenadavstånd. Antagligen en del lukter och fotspår sen innan, men det var inget som verkade störa honom.

Spåret låg bara på ca 150 steg och hade en inte alltför skarp vinkel. Längesen sist, man måste ju börja någonstans! 3 leksaker i spåret också. Och JISSES vad glad han blev när han hittade den första leksaken! Haha! ”Men OJ är den här, FYFAN VAD KUL” sa han och glädjeskuttade och ruskade på den 😉 Motivation! Det är så skönt att ha en hund som faktiskt blir GLAD när det ligger saker i spåret, och verkligen bryr sig om dem! (Till skillnad från mina tidigare hundar som hellre vill ha köttbullar 😉 )

Hm. Vad bör vi förbättra nu då, eller hur ska vi lägga upp detta. Först och främst – ut och spåra mer, få lite rutin på det. Hur det ser ut är inte det allra viktigaste. Att han lyckas så ofta som det går och att spåren är varierade är väl prio nr 1 🙂 Sen måste jag våga lita på honom. Han har en tendens att tappa spåret när han blir för ivrig, och ibland genar han. Men han hittar ju alltid apporterna/leksakerna och han kommer oftast tillbaks exakt på spåret (iaf där jag TROR att spåret är, hihi).

Hur som helst, spår är kul!

Förresten ska jag ta grönt kort för draghundssporten. I april fanns tydligen en barmarkstävling som vi blev tipsade om. Det finns en möjlighet att vi ställer upp och joggar då … 😉

Annonser

2 reaktioner till “Årets första spår

  1. Japp, vi sökte! 😀
    Tror man skulle få veta i april om man kom med, spännande!
    Hoppas verkligen! Tror det skulle vara ett grymt minne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s