Hundträning

Tävlingsträning på bruks

Jag och fyra till dök i dagens hetta. Skurk och jag var först ut och körde alla moment i ettan utom hopp över hinder och platsliggning. Jag vet inte vad jag ska säga om vår prestation. Fick kommentaren efteråt att jag skulle vara mer rak, mer ”säker” och inte flytta efter Skurk.

Eh, ja. Det gick inget bra inne på planen. Jag som tyckte vi varit så flitiga och tränat! Fotgåendet var katastrofalt! Han gick iväg, han nosade, han var i en helt annan värld. När man dessutom blir iakttagen (vilket jag inte är van vid), blir jag stressad och jag tränar inte som jag borde göra just då. Jag skulle ha brutit, gått iväg, fått upp kontakt och motivation, och sedan gått in igen och kört ett snabbt program bara. Men, men. Förhoppningsvis lär jag mig till nästa gång. Även om det är TOPPEN att träna med andra och vi verkligen behöver det, så får man vara på sin vakt lite tror jag, så man inte bara dras med i träningen utan fortfarande kommer ihåg att alla tränar individuellt efter sina förutsättningar och sina mål.

Hittade en kurs som jag intresseanmält mig till. Tävlingsrutinskurs typ, eller nåt sånt hette det. På nya Hundutbildaren i Karlstad. Kan vara precis en sån kurs som vi behöver! Något jag VET att jag måste jobba med i alla fall är uthållighet. Och jag måste bli bättre på att engagera mig i belöningarna. Åh, det måste jag verkligen!

Okej. Repetering för mig själv:

  • träna på uthållighet
  • bli bättre på att engagera mig i belöningarna – roliga belöningar ska det vara!

 

Over and out!

Annonser

2 reaktioner till “Tävlingsträning på bruks

  1. Tack för kommentaren i min blogg (hmm, har jag skrivit det förut efter din kommentar? Blev osäker nu). Hon som har Hundutbildaren känner jag, hon är jätteduktig!

  2. Jag tror att ändå att träningstävlingar är bra för er. Vi vet ju vad han kan, tror säkert att han känner av att du tycker att att det blir lite allvarligare när det är träningstävlingar och tävlngar. Helt övertygad att allt det ni jobbat med visar sig snart.

    Kram från Skurks ”mormor” (som haft honom på armen i natt 😉 Så gosig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s