Företaget · Hundträning

Gästträning på Mälaro BK

Hej hopp!

Äntligen lite blogginspiration här! 😉

I helgen var jag på Lindesbergs Brukshundklubb och höll en heldag introduktion i freestyle. Det var himla roligt, och trots stor grupp, lång dag och gassande sol var både hund och förare så duktiga! Bilder finns på företagets facebooksida!

…Och så har jag ju hängt på Ekerö i semestern, så jag passade på att maila den lokala brukshundklubben (Mälaro BK) och fråga om jag fick prova att träna här, trots att jag inte är medlem i just deras brukshundklubb. Jag fick ett sånt trevligt bemötande så jag åkte dit idag. Mysig klubb, måste jag säga!

Det blev lite lydnad där jag nästan enbart körde med externa belöningar utanför planen. Vi gick in på planen – gjorde vårt, och sedan sprang vi av planen för att belöna. Lite mer tävlingslikt, tänkte jag. Min tanke är att jag ska göra så på tävling också. Ha en speciell plats där vi har vår packning med belöningar, och använda det som en externbelöning när vi kommer fram dit. Tror att det kan funka bättre än våra rutiner idag, som skiljer sig totalt från träning till tävling. Stackars hund, hihi!

Vi provade lite agility också, och JÖSSES! Hunden hoppar som bara den! Så himla roligt. Han behöver verkligen massagen, den gör underverk för honom!

Spåret gick jättebra, trots att vi spårar rätt sällan. Han har driv, intresse och säkerhet! Min stjärna! Idag var han dock lite för snabb och struntade i den sista apporten (som var en träapport, och inte leksak som de andra apporten var). Får börja använda fler träapporter tror jag minsann! 🙂

Efter träningen blev det en långpromenad hemåt. Det var skönt för oss båda två!

Tack Mälaro BK för att vi fick träna hos er!

Annonser

En reaktion till “Gästträning på Mälaro BK

  1. Oj vad flitiga nu har varit. Vad kul att det gått så bra. Säg till om du ska spåra hemma. Det var länge sedan för oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s