Tävling

Officiell lydnadstävling!

Idag skiter jag i poängen! Jag är bara så GLAD! Han var med mig idag, han hade rätt attityd, bättre fokus och jag var avslappnad. Gick in med inställningen att vi bara skulle träna. Härlig känsla! Första gången vi har den på tävling!

Sen att vi nollade två moment som annars alltid funkat bra är en annan sak.. Hade det inte varit för dem hade vi ju faktiskt haft vårt förstapris idag hihi! 😉 (Och dessutom fixade vi det vi fått nolla på från förra tävlingen!) Även om jag ibland blir lite avundsjuk på andra som svischar ur sina klasser på nolltid, så tävlar man ju ändå utifrån sina egna förutsättningar och för att nå SINA mål. Och jag tycker att Skurk är riktigt duktig på att förstå mig med tanke på att han är min första lydnadshund och vi bara gjort två officiella lydnadstävlingar, haha!

Här är poängen och domarens kommentaren i kursivt.

Platsliggande ….. 0
Tandvisning ……  9
Linförighet ……… 7,5 Trycker, position (okoncentrerad)
Läggande ……….. 0 Ligger ej
Inkallande ………. 9 Skäller
Ställande ………… 9 Framförande
Apportering ……. 8 Upprepat kommando
Hopp över hinder 9 Avslutning
Helhetsintryck …. 9 Lekfull, skällig

Totalt 126 p (av 200 p) och ett tredjepris!

Annonser

3 reaktioner till “Officiell lydnadstävling!

  1. Om inte familjemedlemmerna står vid planen, så han tittar till dem, så går nog linförigheten ännu bättre =) Starkt jobbat i dag. Bamsekramar till er!!

  2. Grattis att du också kommit ut på tävlingsplan! Här debuterade vi vid fyra års ålder med Drago och fick 157,5 på första tävlingen med nollad ställande… Andra på hemmaplan skrapade vi ihop precis 160… snacka om att jag var GLAD!!! Ge inte upp!! Kramar från Drago och mig 😉

  3. Men det här hade jag missat!! Vilka jättefina poäng ni fick till i några moment!! Bra jobbat! Det behöves ju bara lite finlir så är ni hela vägen hem!!
    Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s