Hundträning

Åter till spårskogen

Äntligen tog vi oss tillbaka till spårskogen! Och som jag alltid säger – det går för länge mellan gångerna!

Den här terminen går inte direkt i hundträningens tecken. Men det är nog förståeligt när man studerar 100%, har en restid på ca 3 timmar om dagen, bor ensam med hund och dessutom försöka hinna med åtminstone två jobb när man väl är hemma.. Och heller inte har varken tid eller råd med körkort.. Så att ta sig någonstans är svårt. Jag menar, det går inte direkt många (noll med andra ord..) bussar till brukshundklubben eller skogarna..

Jag längtar till i juni när utbildningen är klar och man kanske ENBART kan jobba och försörja sig på det! Stackars Skurkis får ta det lugnt rätt mycket nu för tiden.. 😦

Men hur som helst! Idag var vi ju ute! En vän som inte bor långt ifrån oss har precis tagit över en rottweilerhane och vi begav oss ut i skogen tillsammans! Jättekul!

Skurk spårade på fort och säkert som vanligt, med hög motivation! Han spårar väldigt självständigt och jag höll mig i slutet av linan, dvs ca 15 meter ifrån (?). Han stannade och plockade själv upp alla tre leksakerna i spåret och visade mig. Eller ja, visa och visa.. Han ville väl leka med mig hihi 😉

Jag får så dåligt samvete.. Eller alltså.. Jag blir så glad när jag ser honom spåra.. Han älskar det! Han blir verkligen helt överlycklig när han inser att han ska få spåra – och han gör det så bra! Trots att han inte spårar ofta alls. Känner mig dock som världens elakaste matte som inte ger sin underbara kelpie det han VILL, BEHÖVER och KAN. Snacka om att inte ta tillvara på resurserna liksom! Spår är verkligen hans grej! Tur att vi har specialsökhelgen inbokad i december i alla fall, alltid något!

PA080190_PIXLR

PA080193_PIXLR

PA080198_PIXLR

PA080196_PIXLR

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s