Film · Hundträning

En skön ledig dag

Som sagt, höstledigt denna vecka, och det firade vi med sovmorgon i morse. Vi har tagit den lugnt hela dagen, men gick ut efter lunch och var ute ett bra tag.

Hundarna fick promenera, träna och så fick de springa tillsammans i en inhängnad. Nu är de så nöjda! 😀

Skurk gjorde stora framsteg under träningspasset! Han låg stilla, på sin plats, helt tyst, medan jag tränade Meta! (Jag växlade hundar, så den som inte blev tränad för tillfället fick vänta på sin tur vid sidan av) Heeeelt otroligt, hihi! Jag är verkligen jättenöjd! Undrar om det är frisignalerna som hjälpt oss i detta? Att han blivit säkrare på vad han ska göra, att han ligger kvar tills hans får klara besked alltså. Tål att tänkas på.

Vi fokuserade annars på frisignaler, rätt lekande och på läggande. Vi har haft problem med det sistnämnda på sistone. Han vill inte alltid lägga sig, och ibland när han faktiskt gör det, så är det långsamma lägganden. Hmm… Felet jag gjort är att jag ”tjatat” ligg istället, och dessutom böjt mig framåt. Puckat 😉 Idag har jag dels shejpat fram spontana ligg, men också kommenderat ligg och begärt snabbt läggande. När han inte lagt sig har vi brutit och gått åt sidan några sekunder, tagit en minipaus! Inget mer tjatande här inte! Första försöket ska det gå på – och det är något som jag måste ta med mig i alla moment vi tränar på.

(Note to self: OCH! Kom ihåg: Korta, korta, pass! Med få repetitioner (4-5 st) och många pauser/lekpauser! Struktur!)

Vad tränar Meta på då? Jo, jag har börjat klicka in henne med ögonkontakt, och det går framåt! Har även försökt leka med leksak, och hon grep ytterst tveksamt 2-3 ggr – alltid något, hihi. Där skulle det behövas mer och regelbunden träning om man vill få kunna få till leklust! Men det märks att hon gillar träningen. När det blir dags för träning så går svansen i ett och hon tittar uppmärksamt på mig. Roligt!

Här är en film från när de fick släppas ihop och busa på en liten inhägnad konstgräsplan:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s