Allmänt

Skurk – den enda hunden?

Nu har jag ju haft Meta här några dagar och känt på hur det kan vara att ha en till hund, att ha en greyhound.

Och hur går tankarna då?

Först och främst har jag fått mig en tankeställare på allt det praktiska. Det tar tid, det kostar mer, det tar plats, och det blir mindre tid för Skurk om jag skaffar en till hund. Jag får svårare att skaffa hundvakt, och det blir svårare att att ta med sig TVÅ hundar, än bara EN hund när man ska någonstans.. Och kan jag offra det just nu?

Det är frågan för.. Skurk har haft en period utan särskilt mycket träning nu, och han behöver få sin tid nu när jag ägnar mig åt bara honom. Han har så himla mycket potential, den hunden, och jag känner att jag inte riktigt tagit tillvara på den. Han kan gå så långt. Vi kan gå så långt. För det är nämligen så, vi är ett VI, ett team, och vi passar så ruskigt bra tillsammans. Som handen i handsken! Vill jag ”förstöra” det och ta in en till hund i flocken? Jag vet inte..

För övrigt vill jag ha ett mål med Skurk. Fick en tanke igår om att jag hade velat bli polis med Skurk som kompanjon och polishund. (Klockrent namn ju! Polishunden Skurk! hihi) Nu är det nog lite för sent för det, och jag vet inte ens om han passar. Men vi kan ju arbeta inom tullen, med narkotikasök? Eller? Eller ska jag gå den långa vägen och satsa på t.ex. bevakning? Han märker alltid när någon kommer, fast att han knappt borde. Han är alltid vaken på sin omgivning. Hur som helst har han en grym nos, och det är främst nosarbetet jag vill utveckla. Bruksspåret känns så tråkigt.. Det blir en helg i december i alla fall, på Hundcampus, med specialsök. Kanske får lite extra motivation och idéer då.

Jag känner mig så dum. Skurk kan, han är så duktig! Och vad har vi åstadkommit? Inget! Vi har tävlat lydnad officiellt två gånger. Och just det, han har fått ett godkänt resultat i rallylydnad. Hm.. Jag måste ta tag i Skurk, göra något! Komma någonstans, INNAN jag skaffar en till hund. OM jag skaffar en till hund.

Så, ja. Även om jag är så sjukt imponerad av rasen greyhound och drömmer om att ha kapplöpningshund och dessutom chocka alla med en greyhound som tävlar lydnad.. så kanske det inte passar just nu.. Och sen har vi nästa dilemma – om jag sen bestämmer mig för att jag vill ha en hund nr 2.. vill jag då ha en greyhound eller en hund att satsa mer på att träna?

Ja, det var ju en annan svår fråga.. Men det får jag ta !

Jag vet dock, att så länge jag själv får välja, och jag vill ha en hund att satsa på träningen med.. då är det bara kelpie som gäller. Som ska vara precis som Skurk. Världens bästa hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s