Allmänt

Vad hände egentligen året 2011?

Okej! Nu ska jag försöka mig på att sammanfatta året som gått, genom att ha läst igenom gamla inlägg här på bloggen. (Vilket betyder att jag antagligen missat MASSOR som jag inte skrivit om..) Om ni vill läsa mer, så trycker ni på länkarna, och då kommer ni direkt till det aktuella blogginlägget. Smart va!

Januari

Skurk fyller två år och det firar vi genom att ligga hemma med halsfluss och eventuell körtelfeber.

Vi fortsatte med dragträningen lite smått och var vid Linnebäcks Natur- och hundcenter på prova-på-drag och åkte längdsskidor i en väldans fart på gärdet.

Februari

Jag åkte till Hemavan för vinterfjällutbildning, åkte snowboard och sov i bivack. Spännande! Fick även möjligheten att besöka en uppfödare av alaskan malamute (som hade valpar just då!) och passade på att frågade lite om drag.

Det blev några tillfällen av ridhusträning via Karlskoga Brukshundklubb under vintern!

Vi fortsatte på temat drag och for iväg till Ånnaboda för dragträning med Polarhundsklubben. Som tur var fick vi återigen låna grejer, då jag inte hade något själv. 2 dagar senare köpte jag dock min egna lilla dragutrustning med dragsele, expanderlina och dragbälte.

Mars

Vi fortsatte lite grann med dragträning även när snön började försvinna och vi tog några löprundor tillsammans. Självklart med vår nya dragutrustning!

Träningstävling i ridhuset, som avslutning på ridhusträningarna, var något vi var med på också. Där kan vi snacka NERVER! Jag grät och var inte långt från att kissa på mig heller. Behöver jag nämna att tävlingen inte gick bra heller?

I mars hade jag fått ansvaret av centrumledningen att ordna en hunduppvisning på torget, så så blev det!

Vi var även på egenskapsbeskrivning av Working Kelpie i Lekeberga. Vallning och WK är intressant båda två!

April

Och så kommer den till slut – den fruktade lydnadsdebuten!  Läs mer i länken 😉

Jag höll även en intensivkurs i rallylydnad genom KASK, och Skurk fick vara med och prova på avslutningsbanan, såklart :o)

Maj

I maj går mitt påhitt Hundkampen av stapeln för första gången!

Vi tävlade KM i lydnad! Även det kan ni läsa mer om på länken.. Vi var även tänkt att delta i lydnads-DM i lag, men avstod då Skurk knappt kunde ligga pga ett mycket inflammerat fästingbett i ljumsken.

Tror även att det var i maj månad som jag var på kanothajk med skolan!

Juni & juli

I juni händer något.. Jag startar mitt eget företag, Lyckans Hundar, och är på möte hos Nyföretagarcentrum.

Vi har sommaruppehåll med studierna och jag håller kurser både på brukshundklubben och i Linnebäck för att försörja mig.

Augusti

Spenderar sommarledighetens sista dagar i Stockholm. Vi har det GÖTT och gästtränar på det gästvänliga Mälarö BK.

På vägen hem till Karlskoga stannar vi till och tittar på hundkapplöpning i Västerås. Jag har börjat få en djup crush för greyhounds nämligen!

Vi debuterade officiellt i rallylydnad i Karlstad och det gick bra!!

September

Vi var med på en officiell lydnadstävling igen, och denna gången med helt underbar attityd!

Är på väg in i väggen och tvingas göra en rensning i livet.

Åker på fjällvandring med skolan, och denna gång vandrar vi och lever utomhus i fem dagar.. Där testade man sina gränser! 😉

Oktober

Tja.. inte så mycket nämnvärt händer.. Jag målar vattenfärg på Nickies tass för att så småningom kunna använda resultatet till en tatuering på min kropp!

November

I november fanns det desto mer att skriva om! Vi for till Stockholm igen på höstlov och passade på att gå belöningskurs hos Carro på HundID. Mitt stora greyhoundintresse höll i sig och en fin greyhoundfröken vid namn Meta kom och bodde hos oss under en vecka.

Under veckan var jag även på vinthundsträff och fick träffa vinthundsägare och deras hundar.

I samband med detta hade jag också funderingar kring hund nr 2 – en till hund eller inte? Och i så fall, vilken ras?

Samma månad gjorde vi även debut på tävling i barmarksdrag.  Det gick toppenbra för oss och vi var snabbast av alla som sprang den sträckan vi sprang, trots förkylning från min sida!

Nåt annat spännande som hände var att åka på kelpieträff med vallanlagsprov. Jättekul att få se andra kelpiesar, även om man bara kunde stanna en kort stund! Hann i alla fall göra vallanlagsprov och testa Skurk på får för första gången!

December

I december spenderade vi en helg på Hundcampus med Bea & Simbaa, där vi fick lära oss grunderna i specialsök. Intressant! Tänk om man hade pengarna att fortsätta!

Jag fick klart att Maria Hagström kommer till Karlskoga och föreläser! Jag arrangerar alltså min allra första föreläsning! Hoppas på tillräckligt många anmälningar nu!

Och sist, men INTE minst; det som kom fram i december månad, var att Skurk har spondylos. Detta har jag skrivit lite om i december månads inlägg, men här är ett om mina tankar kring detta: ”Distans, rygg och tankar”

Det här var mitt försök till en årsberättelse! Vi har inte skrivit några mål för nästa år, utan kör på bara, vi får se var vi hamnar! Planeringen kommer efterhand. Men att ta sig ur LK1 eller att ta ett LP1 är väl högst på listan! Och just nu att valla 😉

Ha ett GRYMT 2012 allesammans!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s