Film · Hundträning

Vallningsfilm!

Jajamen! Tre dagar vallning har vi provat här på Ekerö, hos Lisbeth Cederberg. Tyckte att Skurk skötte sig bäst första dagen, vilket också är från den dagen filmen är ifrån.

De andra dagarna betedde han sig annorlunda, tappade fokus och bara sprang, mer och mer allteftersom dagarna och tiden gick. Jag undrar om han blev trött. Tre dagar i rad med vallning när man är ovan tar verkligen på både kropp och knopp! Han har sovit som en stock i dessa dagar!

Nu hoppas jag bara på att hitta någon vänlig själv hemma i Karlskoga (eller ja, i närheten av det alltså) som har får och kan kelpie, så att vi kan fortsätta.

Jag VET att han inte är en border collie, och att han inte är i närheten av alla dessa duktiga vallhundars talang – MEN, vi kanske kan valla på vår nivå och utvecklas i vår takt. Han mådde väldigt bra av det i alla fall, han älskade det! 😀

Annonser

6 reaktioner till “Vallningsfilm!

  1. Jag funderar på att dra ihop ett gäng och åka dit. Men vill gärna veta vad du tyckte om stället? Har varit och vallat lite tidigare på olika ställen och upplever att en del är mycket osympatiska och hårda mot hundarna. Bengt blir t.ex. väldigt uppjagad av fåren (dom är ju sååå intressanta) och då funkade liksom inte lydnaden på honom och då fick jag höra att det var dåligt ledarskap osv. Handlar ju snarare om att vi inte störningstränat med får 😉 Så vill helst veta innan hur dom är på detta stället.

  2. Jag kan köpa att man t.ex. motar bort hunden med stav osv, men hur ”hårt” är det? Bengt är som sagt lätt stressad och vill ha någon som förstår det och inte bara tycker att han är olydig och ska ha smisk 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s