Hundträning

Ridhusträning

Årets första (och vinterns också, för den delen!) RIDHUSTRÄNING!

I och med att vi är anmälda till lydnadstävling om en månad, som är just i ridhus, så måste vi ta alla tillfällen i akt och passa på! Varje lördagmorgon i drygt två månader framåt är det öppna ridhusträningar genom Karlskoga Brukshundklubb. Det blir en del träningar! 😀

Jag trodde faktiskt att Skurk skulle gå upp i taket och vara sådär galen idag, men icke då. Han skällde och drog i kopplet när han kom in, men efter någon minut kunde vi börja träna redan. Vilken skillnad från förra året! (Han är ju fortfarande Skurk liksom, aldrig lugn som en filbunke så att säga.. men.. FRAMSTEG!)

Vi tränade på:

 • läggande under gång
 • ställande under gång
 • fritt följ (svängar och språngmarsch)
 • linförighet (svängar och språngmarsch)
 • platsliggning
 • apportering

Tycker att allt fungerade bra, trots att vi inte tränat så regelbundet på ett tag. Men – jag måste planera träningarna mer innan! Idag när jag kom till ridhuset visste jag inte vad jag skulle träna på. Och ibland fick jag ta pauser under passet för att fundera. Såg ett ekipage som tränade tandvisning och då slog det mig att vi också måste träna på det! Jag har försökt förtränga det så gott det går 😉 Men jag bestämde mig för att inte träna på det just där och då, utan börja träna lite hemma först, i en annan miljö, och dessutom hinna fundera ut HUR jag vill träna på det, lägga upp en plan liksom. När jag gick på gymnasiet var vi tvungna att föra loggbok innan och efter våra träningar. Såhär i efterhand är det ju verkligen inte en dum idé – för man var verkligen medveten om vad man gjorde! Sen kanske det tog emot just för att det var ett måste. Men idag, om jag väljer att göra det själv, kanske det skulle funka? Tål att tänkas på!

Så, här och nu gör jag i alla fall ett utkast inför nästa veckas ridhusträning:

 • Fotgående – under längre tid, rakor
 • Apportering – med någon annans apportbock, träna som idag
 • Tandvisning – efter kriterieplanen..
 • Ta med buren? – pausa i buren, träna färre repetitioner innan paus
 • Platsliggning 2 min med andra hundar

Målet för dessa träningar är att kunna prestera på tävlingen den 12 februari, och att få tior i momenten.

Snart dags för skogspromenad med mamma och pappa och hundarna. Trevligt!

Annonser

En reaktion till “Ridhusträning

 1. Har försökt det där med planeringslogg. Får erkänna att jag absolut inte är bra på det fungerar några träningar sen glöms den bort.

  Låter endå som det var en bra träning. Gav lite motivation 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s