Hundträning

Träning i ny inomhushall

Idag for jag, Anna och hundarna iväg och provtränade i Kristinehamn, som sagt. Loggboken var med, belöningarna var med, klickern var med!
– Ändå gick det inte riktigt som tänkt. För det första var vi helt ensamma, vilket vi inte trott. Det var öde i hallen 😮

Dessutom gillade inte Skurk mattan och jag hade trampat i hundskit precis utanför dörren. Herregud, plocka upp efter hundarna! Så jag gick och tänkte på att jag luktade hela tiden. Försökte ta bort det så gott jag kunde.

Det positiva var att jag följde träningsplaneringen! Jag började träna fotgående med raksträckor, och han fick jobba ett tag innan belöningen kom. Funkade precis som förväntat! Gick bra! Han blir lite osäker när ingen belöning kommer och han blir frånvarande i ett ögonblick, men sen söker han upp mig igen.

Apporteringen blev inte av, då det inte fanns någon okänd apport där.

Tandvisningen började vi träna på och vi klarade ca 15-20 sekunder sittandes i utgångsställning (med kontakt!) med störningar runt om. Riktigt nöjd faktiskt!

Platsliggningen gick sådär. Han låg kvar, men bara korta korta stunder. Mattan var inte populär. Med tanke på det, plus att vi inte tränat mycket på ett tag, så är jag nog nöjd ändå. Måste dock tänka på att jag bör sänka kriterierna och backa lite i träningen när det blir såhär.

FÖRRESTEN! Vi är anmälda till tävlingslydnadskurs för Thomas Stokke, Klickerklok. I mars ska vi dit en helg =) Tjohoo vad mycket vi kommer lära oss!

Bilder från idag:

IMG_4516 IMG_4514 IMG_4505 IMG_4500 IMG_4493 IMG_4490

Annonser

2 reaktioner till “Träning i ny inomhushall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s