Allmänt · Hundträning

Skogspromenad och lydnadsträning

Fredagar är veckans skönaste dag, för då slutar jag nämligen redan vid lunch. Så förutom att det faktiskt var ljust ute när jag kom hem, så var det också strålande sol och superhärligt friskt väder. Minus fyra grader visade termometern.

Först drog jag och gråben ut och slipade på lydnaden. Jag är lyckligt lottad som har STORA perfekta gräsytor direkt utanför lägenheten! =) Vi körde igenom lite tandvisning och i över en halv minut satt han i fot och var sådär duktig.

Vi ökade tiden på raksträckorna i fotgåendet, tränade läggande under gång, och så tränade vi platsliggning och ”platssittning”. Det mesta gick som jag ville 😀 Hade önskat snabbare ligg, men frågan är om jag kan begära det? I don’t know!

Gick in och utvärderade träningen sen och planerade vad som skulle göras nästa pass. Det blir liksom struktur automatiskt: I slutet av varje pass utvärdering, skriver jag vad vi behöver träna på mera, och kanske även hur. Och den notisen utgör grunden för nästa träningspass. Då slipper jag fundera på vad jag ska göra, bara följa det jag skrivit 😀 Jätteskönt om man inte alltid har hjärnan med sig 😉

Loggboken funkar verkligen bra. Jag har börjat reflektera som sjutton över vad jag gör och hur jag ska lägga upp träningen. Känner att jag börjar komma tillbaka till den verkliga träningen igen 🙂

Just när jag loggbokat färdigt kom pappa förbi med terrierflickorna i bilen. Då for vi ut till Djerfstugan, som ligger på vägen mot Örebro. Jättekul att få sällskap av fina papi, och så himla kul att se alla hundarna springa och busa och tugga pinnar. Tror att både Skurk och jag njöt av miljöombytet.

399519_10150510573867858_788927857_9129675_265256568_n393813_10150510570947858_788927857_9129666_1041222175_n

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s