Allmänt

En bordercollie som inte får valla

.. Ja, ungefär så känner jag mig. Fin jämförelse va 😀 Att jag liksom är i fel miljö och att något saknas. Jag får inte utlopp för mina behov riktigt. Det kanske bara är något tillfälligt. Det kanske går över. Men jag undrar, jag..

När jag tänker på mina finaste år, så går alltid tankarna tillbaka till gymnasietiden. Hundsportgymnasiet i Forshaga. Det kunde inte blivit så mycket bättre än det. Man tränade hund, pratade hund, promenerade hund – varje dag, många timmar dagligen! Och man hade alltid sällskap, vare sig det var hundrelaterat eller gällde sällskap till gymmet, solariet, skolan eller Ica. Och hundarna var med överallt.

Jag vet att gymnasietiden är förbi. Den kommer inte tillbaks. Men jag älskade det där hundlivet. Jag brann verkligen för hundarna, och vilken gemenskap det var där! Oj, oj, oj!

Idag bor jag med Skurk och en underbar pojkvän – men jag står still. Gör inget med mitt liv. Pluggar, javisst, men på fritiden alltså? Jag hämtar Skurk hos hundvakten, kommer hem, går en kortare promenad med Skurk, gör lite hushållssysslor, och sätter mig sedan vid datorn och läser hundbloggar och drömmer mig bort. Hela kvällarna. Träffar i princip aldrig folk heller. Känns ju inte hållbart alls. Jag gillar det inte. Varken Skurk eller jag blir ju nöjda. (Vad hände med långpromenader och hundträning liksom?)

För några år sen hade jag så mycket att göra när jag kom hem, så jag fick skriva en lång planering detaljerat med klockslag för att hinna med allt och ligga rätt i tid. Jag gillade det faktiskt. Jag levde verkligen. Nu känns det bara som att jag går här i väntan på något annat. Vet dock inte vad. Ångesten är rätt fet inför examen som väntar i juni. Jag vill inte tillbaks till ett ”skitjobb”. Jag har inga drömmar och inga mål. Alls. Men jag vet att jag älskar hundar =)

Annonser

En reaktion till “En bordercollie som inte får valla

  1. Du är verkligen inte ensam.. Känner precis likadant. Känns nästintill omöjligt att bryta mönstret.. Vet fan inte hur det blev så här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s