Skurks diagnos och rehabilitering

Strömsholm nr 4 – Rehabbesök

Idag fick vi träffa Lotta på Strömsholms rehab. Det blev en stunds samtal där jag fick mycket konkreta råd och träningsupplägg. Kort och gott börjar vi om på noll, från scratch. Hans kropp ska byggas om på nytt, och kroppen ska arbeta på rätt sätt!  Hur gör vi då det?

 • Massage ca 40 min/dag
  Han fick massage idag med en sån där sak som jag tappat namnet på, haha. Vi fick i alla fall låna hem den och han ska masseras varje dag med den (upp till ca 20 min på varje sida).
 • Treadmill 1 ggr/veckan
  Han fick dessutom vattentraska idag, och det är något som han ska fortsätta att göra en gång i veckan. Vi kommer alltså att återvända en gång i veckan till Strömsholm för att göra det. Det kostar, och det är inte närmast för oss (närmaste ligger ca 5 mil bort, och till Strömsholm är det ca 13 mil), men Strömsholm verkar kunniga och vi har redan börjat där. De har alla uppgifter och har sett honom så många gånger.
 • Strikta koppelpromenader i skritt
  Tyvärr, Skurk! Du får ha det tråkigt ett tag framöver! 😉 Det han ska få i motionsväg är strikta koppelpromenader i enbart skritt (mycket viktigt!) och max 20 min om gången. Vi kan dock göra det lite roligare än så, med cavaletti, skritt i terräng/ris m.m. Att jobba/dra i backar kan vi lägga in senare. I sommar kan han antagligen få simma i sjön.
 • Träning:
  Enbart psykisk träning samt apportträning t.ex; Att bära på saker under promenader.
 • Till vardags:
  Inget bus med andra hundar och inget lösspringande. Han ska få vila och ta det lugnt, känna sig trygg på en plats hemma. Det är inte bra för honom att vara ”i standbyläge” och aldrig riktigt låta kroppen slappna av.  Det är tydligen typiskt för denna typ av hundar att aldrig riktigt slappna av, och att ”springa från problemet”, dvs aldrig vilja skritta eller arbeta med kroppen. De vill hellre skutta och liknande. Stämmer bra in på Skurk.
Detta är bara under en tillfällig period, och vi får se hur snabbt Skurk svarar på behandlingen, och så trappar vi upp därefter. Lotta tror att nästa vintersäsong, kanske vi kan få dra igen! Jag trodde knappt att det var möjligt, vågade inte riktigt tro det.. Men nu är det stenhård disciplin som gäller! Skurk fixar det nog rätt lätt egentligen, men jag.. Haha, det hänger verkligen på mig! Det kändes lite mustigt, det är mycket på en gång. Men det är bara att göra sitt bästa, för Skurks skull.
(Och nu tvivlar jag verkligen på praktiken! Hundvakteriet blev ju inte lättare nu.. Gaah!)
Om några veckor, närmare bestämt den 12 mars, ska vi tillbaks till Strömsholm, till Lennart har jag för mig. Blir eventuellt röntgen för att se hur ryggen och det där utvecklats.
.. To be continued!
Annonser

2 reaktioner till “Strömsholm nr 4 – Rehabbesök

 1. Åh, Petra! Jag blev så glad så jag blev alldeles tårögd när jag läste att ni kanske kan börja dra igen nästa vinter! Ni fixar det här, jag vet det!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s