Hundträning · Skurks diagnos och rehabilitering

Det här med koppelträning

Jag har tänkt en del på det här med koppelträningen. Skurk har ju alltid dragit i kopplet, hela hans liv. Jag tycker själv att koppelträningen är bland det tråkigaste som finns, och därför har jag väl inte engagerat mig vidare i det. Under en kort period var jag duktig och höll igång, men då Skurk tillbringar halva sina dagar hos hundvakter, och ibland promenerar vi med sällskap som inte orkar vänta på koppeltränande ekipage, så det har väl mer eller mindre runnit ut i sanden.

Nu har vi dock varit tvungna att ta tag i koppelträningen i och med Skurks rehabilitering. Han MÅSTE skritta, och han får inte ta stöd av kopplet. Väldigt konkret, och jag har liksom inte ens tänkt tanken att det inte går. Han ska skritta, punkt slut liksom. Dessutom får han ju bara gå max 20 minuter, vilket är nog långt för både honom och mig att koncentrera oss på varandra. Jag skulle inte klara en timme just nu, och det tror jag inte han heller skulle göra!

Hur som helst! Det jag ville komma fram till, är att jag kanske har en anledning att ”klaga” lite, få lite förståelse typ. För kanske är det inte så konstigt att Skurk dragit i kopplet – han vill ju bort från besväret (stela muskler och ryggont) och han har uppfunnit ett eget sätt att gå i koppel. Han skrittar inte ens när han är lös, han travar alltid, eller galopperar 🙂 ”Vad skönt!” tänke jag. Då kan jag skylla på det 😉

– Men så kom jag på! Tänk om han faktiskt drog i kopplet först, just för att han är så aktiv och galen som han är – och sen har han fått ont under tiden, alltså belastat sig fel! Tänk om JAG påverkat honom!? Usch, hemska tanke! Jag har aldrig tänkt på friskvård och sånt där för hundar innan, det har inte intresserat mig ett dugg. Nu är det det enda jag tänker på, och det som jag tycker känns som absolut viktigast när man har hund, och speciellt om man tränar hårt. Allt detta med friskvård är lite som en djungel – lite svårt att förstå och hitta rätt i, men ack så viktigt. Och vilken tur att man alltid kan lära sig! 😀

Annonser

En reaktion till “Det här med koppelträning

  1. Precis samma känsla fick jag efter Spiros besked… Innan är man helt nollställd o tänker inte alls på sådant… men nu!!! Hjääälp…

    Hoppas han bättrar på sig och att koppelromenaderna går framåt,,, det tror jag iaf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s