Skurks diagnos och rehabilitering

Många skulle inte höja på ögonbrynet

.. för det är ju inget konstigt med att ta en promenad med hunden liksom. Men för oss, som allt ser lite annorlunda ut för, så är såna här stunder guld värda!

Man kan väl helt enkelt säga att jag inte sett skogen för alla träd.. Har aldrig tänkt tanken att gå upp på den lilla höjden vid udden, men idag såg jag den, och just när jag tänkt vända och gå tillbaka hem igen, så kände jag mig bara tvungen att gå dit istället. Det var ju så härligt väder..

Upp gick vi, och WOW, vilken känsla jag fick! Solen lyste, fåglarna kvittrade, himlen var klarblå och vi gick i en liten miniskog, där det fanns kuperade platser, nedfällda träd och ris. Fick Skurk att jobba riktigt bra med kroppen faktiskt, även om mitt tålamod höll på att brista ibland, när Skurk helst ville springa runt i skogen, och jag promt skulle få honom att skritta lugnt utan att dra i kopplet..

Som sagt, för en annan betyder inte det särskilt mycket, det är väl en självklarhet liksom. Men för oss betydde den här promenaden att vi hittade nya vägar inom promenadavstånd (okej, lite för långt just nu, men snart kanske vi kan gå den längden av promenad utan problem!), där det fanns möjlighet att fysträna Skurk. Och samtidigt få se något annat än asfalt. Och i alla fall få liiiiite ”vara-ute-i-skogen-med-sin-älskade-hund-när-det-är-så-fint-väder-känslan”!

Samtidigt kan jag inte låta bli att inse hur.. ja. hur folk liksom inte inser vad de har. Jag läser på Facebook om människor som bryter ihop för att de inte kan tävla agility på en vecka, eller att allt är så jobbigt för att hunden gjort något med tassen, och nu måste de vila.. Hallå? För det första – så farligt var det väl inte, eller hur? Och för det andra – ni tycker inte synd om hunden som har ont, utan mest för att ni inte får tävla på en vecka?? Herregud…

Annonser

4 reaktioner till “Många skulle inte höja på ögonbrynet

 1. Men vänd på det du med;) Tänk vad du och Skurk har! Det här är bara en tillfällig period!*Skurk har inte speciellt ont nu* Han kommer bli bättre* Han har en försäkring som täcker mycket huvuddelen av det ekonomiska* Det kommer ordna sig* Ni kan vara ute i solen och göra mentala aktiviteter.

  När man har en fyrbent vän, finns det situationer som kan vara avsevärt tuffare! Ni fixar detta !!

  1. Vänd på det? Ja jag försöker se positivt, vilket förhoppningsvis lyste igenom i dagens bloggtext om den sköna promenaden.

   Så, vad har vi då? En sjuk hund, som dessutom inte kommit nånstans i sin karriär, och som för tillfället också är understimulerad? 🙂

   Ja det kunde varit värre. Han hade kunnat vara död. Och ja, vi har en bra försäkring, men det känns inte så mycket när man ändå inte har pengar. När man inte har råd att hälsa på sin bästa vän som just fått en bebis, eller ens har råd att resa till den obligaoriska praktiken liksom..

 2. Kram Petra! Förstår att det är tungt. DET hade kunnat vara värre. Han lever och ni försöker iallafall. Jag hade gjort vadsomhelst för att Sinus varit vid min sida nu, gjort allt som stod i min makt, sjukdomar är hemskt speciellt om det ska ta död på ens hund.

  Du får gapa och skrika, du får skriva ut att det suger för det gör de! Skurk är bara 3 år, inte okej han ska ha ont!! Skrik hur mkt du vill!

 3. Tänk Petra, vad du är bra! ❤
  Jag och lilla P hade verkligen en sån där jättebra dag idag.
  Han är iof inte skadad eller något sånt men vi har också lång väg att gå tills vi är där jag vill att vi ska. Men jag är lycklig för att jag får dela mitt liv med honom, dom är ju så hemskt bra dom där idioterna som vi ränner runt med överallt! 🙂 ❤
  Kramar från mig och knasterriern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s