Hundträning · Kurs/Utbildning · Skurks diagnos och rehabilitering

Spårhundsseminarie, instruktörsjobb, praktikplats och goda nyheter från Strömsholm nr 7!

Jag ska försöka fatta mig någorlunda kort! Har mycket att berätta om! Vi tar det i händelseordning och börjar med spårhundsseminariet!

I lördags var jag på Hammarö Brukshundklubb och lyssnade till ett seminarium om spårhundar. Det var SWDI som föreläste och T’max som arrangerade allt. Det var väldigt intressant att få höra SWDI och deras synsätt på spårhundsträning. Det skiljer sig en del från det klassiska ”brukshundklubbssättet” att träna spår. Dels börjar SWDI med att träna hårda spår, och man låter inte hunden lära av sina misstag – utan man låter inte hunden ha möjlighet att göra misstag. Vi fick se exempel på detta i utomhusövningar med visningshundar, och vi fick också se hur man kunde träna fokus och utveckla leken. Spännande och lärorikt och flera nya ansikten! 🙂

I söndags var jag instruktör på labradorvalpträff hos Gerd (Lovestrucks kennel). En riktigt skön dag! Jag bjöd på grundövningar i personsök, markeringsövningar, klicker, servicehundsträning och en skojig avslutningstävling. Bra stämning och trevliga ekipage! 🙂

Efter instruktörandet i söndags for vi iväg till Stockholm, där vi ska ha 6 veckors praktik samtidigt som vi skriver examensarbetet. Jag skriver, som många vet, om hur man kan använda sig av hundar i arbetet med barn, ungdomar och vuxna med särskilt behov av stöd. Vi får se hur arbetet utvecklar sig! Det finns så mycket forskning och nyheter inom detta området..

Skurk är kvar i Karlskoga i två veckor, då jag ska kunna fokusera på praktiken (är borta ca 10-11 h om dagen) och dels för att han lättare ska kunna åka till Strömsholm på återbesöken. Ikväll hade han tid där, och det hade gått superbra, enligt rapport från min snälla mamma. Han var mycket bättre enligt ortoped-Lennart och rehab-Ann. Han kommer nu bara behöva åka till rehab var tredje vecka ungefär, han behöver bara äta Rimadyl i två månader till, han kan börja öka längden på promenaderna (max 1 h promenader), han får börja träna lydnad och spår lite lätt, och så får han testa att vara utan koppel under en vecka! Vilken frihet! Han har svarat superbra på behandlingen!

Och så slutligen, dagens praktik! (Är på en 4H-gård!) Efter en hel del oro, så lyckades jag ändå med mina snabba byten av buss och tunnelbana. Jag som inte alls kan sånt där med tunnelbana, och speciellt inte i en stad jag knappt kan liksom! Jag skulle kunna skriva massor om dagens praktik, men som sagt, jag får begränsa mig! Kan säga att det varit påfrestande både psykiskt och fysiskt. Att arbeta med kor, får, hästar, smådjur och höns tar tid, och det är slitsamt och ibland tungt. Men jag har också fått vara med under en barngrupp och jag har fått lära mig mer om alla rutiner och hur min resterande praktik kommer att se ut. Imorgon får jag vara med på handikappridning, och i helgen blir det mer jobb. Jag kommer också att få vara handledare åt yngre praktikanter och ledare för olika sorters aktiviteter.

Jag gillar min praktik väldigt mycket just nu. Tankesättet och arbetssättet rimmar helt med mina egna tankar 🙂

Over and out!

Annonser

5 reaktioner till “Spårhundsseminarie, instruktörsjobb, praktikplats och goda nyheter från Strömsholm nr 7!

  1. Kanon! Härligt att det blåser lite medvind, det behövs! Må så gott nu o var rädd om dig! ❤
    Kram Annica
    Ps Kan du maila/smsa mig om när/var clinicen är? Hittar inte rätt…

  2. Fullt upp som vanligt 😉 men underbart skönt att det går framåt med Skurk.. Det är ni båda värda! Ha så skoj på praktiken nu 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s