Hundträning · Kurs/Utbildning

Föreläsning om massage & anpassad träning + Post-it-träning

Japp, idag var jag iväg till Mälarö BK för en föreläsning som skulle vara på temat ”Massage och anpassad träning”. Det var nog en bra föreläsning om man är helt grön och har syftet att få människor att börja tänka mer på deras hunds kropp.. men.. Går man regelbundet på rehab med sin hund hos duktiga Lotta och Ann, så känns det som att man lär sig mer av dem. Det har jag gjort i alla fall 🙂 Fick i alla fall med mig lite ny kunskap om ”stressområden/-punkter” som ska finnas i nacken bland annat, och så fick jag utöka mitt förråd med fler stretchingövningar.

När jag kom hem från föreläsningen runt kl 21, så blev jag sugen på att träna lite. Kom att tänka på den fina gamla träklockan som blivit nermonterad och förvandlad till en hundträningssak i brist på annat material. Jag har nämligen skruvat fast en lampknapp på den, så att jag kan lära Skurk att tända/släcka lampan 😀 Tänkte dock slå två flugor i en smäll och lära in honom på en target först, ifall att jag skulle vilja lära in honom på något annat föremål längre fram. Post-it-lappar kändes som en bra idé. Fast inte om man har en dreglande, godisfokuserad och uppvarvad kelpie som gör lapparna blöta förstås, haha!… Nejdå, det gick bra, och jag skrattade massor under passet. Haha, jag har en sån kreativ hund så jag kan inte låta bli. Glädjespridare är vad han är!

Bild

Kom att tänka på att jag kanske skulle fortsätta med ”Rulla runt” och ”Sitta fint” också, träna in dem lite mer och lägga på kommandon, så att de blir ”färdiga” tricks. Jag är tydligen mästare på att lära in saker som jag sedan slutar med, innan vi nått målet liksom. Eller, jag kanske inte ens har något mål. Gillar att trixa lite bara liksom. Skärpning på det! Jag behöver min loggbok, som är kvar i Karlskoga.. Hmm…

Min motivation är på topp efter en lång tid utan träning! Vi tränar flera rätt korta pass varje dag, både ute och inne, och ååh vad jag älskar det! 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s