Hundträning · Kurs/Utbildning

Clinic, lydnadspepp och duktig praktikhund

Skurk och jag har haft några sköna dagar tillsammans i mitt ”tomrum” mellan mina två praktikplatser, då jag tog ut ledighet för den tid jag jobbat över på första praktiken. Under de dagarna har vi tränat en hel del lydnad och uppletande.

Den mest inspirerande upplevelsen var nog i torsdags, när vi tränade på en grusplan i ett bostadsområde, träningen flöt på jättebra och jag hade Skurk lös. När vi börjar bli klara, kommer en äldre man ut från ett av husen och går mot oss. ”Shit” hinner jag tänka, nu kommer jag få skäll för att jag tränar hund utan koppel i bostadsområdet. Icke då. Den här vänliga mannen gick ut ur sitt hus och fram till grusplanen enbart för att ösa beröm över oss. Han hade sett oss i fönstret och blivit imponerad!

Under samma träningspass ringde även min nya praktik upp och sa att jag fick ha min praktik hos dem, och att jag kunde börja redan nästa dag. En drömpraktik! Snacka om att jag flög på rosa moln hem!

Så nu spenderar Skurk sina dagar med mig på min underbara praktik. Vi har praktik på något som heter ”Hundpatrullen” och ligger ett stenkast från lägenheten vi bor i här i Stockholm. Det är en daglig verksamhet för människor som går under LSS, där de arbetar med dog walking service för närområdet. Så Skurk och jag är ute flera gånger om dagen tillsammans med hela gänget, och han är dessutom med på dagcentret och minglar runt bland alla arbetstagare! 😀 Ett perfekt jobb för honom! Det intressanta är att han anpassar sig och.. kanske förstår han? När han går med människor som har svårt med motoriken och kanske rör sig och pratar sig på en sådant sätt som han inte är van vid, så saktar han ner tempot. Min dragiga hund går lugn som en filbunke och lunkar vid sidan av personerna! (Vill ni läsa mer om min praktik står det lite här)

Och idag var jag på clinic för Maria Brandel på temat grundträning. Även om jag har en ”vuxen” hund, så var det väldigt intressant. Man kan aldrig grundträna för mycket, och jag insåg dessutom att vi har några grundstenar som vi kan jobba mer med för att underlätta vår lydnadsträning. Intressant var det. Maria är duktig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s