Skurks diagnos och rehabilitering

Strömsholmsavbrott och nytt foder

Kände för att skriva ett blogginlägg om Skurkens avstannade rehabresa. Har ju bloggat regelbundet om det, men nu var det ett tag sen.

Det är såhär: Han skulle ha varit på Strömsholm för ungefär två veckor sen, men båda tjejerna på rehabet var sjuka. Och när jag ringde idag verkar de fortfarande vara det, och receptionisten sa att alla tider var inställda för ungefär två veckor framåt. Ojoj! Han var senast där den 12 mars, för en månad sen alltså. Knasigt. Hade gärna velat ha en koll på honom nu när han har fått börja trava, gå lös och träna lydnad emellanåt. Vill ju veta om det är OK det som vi gör just nu, så att han inte går åt fel håll igen..

Kruxet är att jag redan köpt ett klippkort på Strömsholm, som försäkringen hjälper till med. Ska jag då betala för att åka till ett annat rehab under tiden, där de aldrig träffat Skurk innan och alltså inte kan jämföra om han blivit bättre eller sämre? Och då betala ur egen ficka? Känns onödigt…

På praktiken är han med mig och då får han en del motion. Vi går i ett väldigt lugnt tempo och stannar då och då. (Fördelen med att gå långsamt, som vi gör, är han får väldigt mycket skritt under sina promenader. Toppen ju!) Under förmiddagen är vi ute ca 1,5 timme, och på eftermiddagen ca 1 timme. Han har fått busa med de andra hundarna två dagar, mer vågar jag inte. Kanske var det inte det bästa, men jag ville låta honom vara hund, låta honom leva..

Och för att gå över till något helt annat; I och med att Skurk då och då är hos hundvakt, samt att vi är ute och reser, så är inte alltid färskfoder så praktiskt. Jag har dåligt med frysplats, och det är x antal mil till närmsta återförsäljare. Så jag beställde hem torrfoder från nätet igår, tror att det kommer till dörren imorgon. Vom og hundemat, som Skurk äter idag, är fritt från både spannmål och kolhydrater och är i mina ögon det bästa fodret du kan ge din hund. Hittar inget foder som slår det, och definitivt inget torrfoder, men jag valde till slut att testa Orijen (proteinbaserat, färre kolhydrater och de är ärliga med ingredienserna). Det var det som motsvarade mina förväntningar bäst just nu i alla fall. Det återstår att se om vi bara använder det på resande fot, eller om vi blir så lata av oss att vi går över till det helt 😉

Ja, annars då..
Jag tränar lydnad med Skurk då och då, pluggar då och då. Gör research om ytterligare en ”ny” hundras och letar kullar då och då. Nej, nu ljög jag – jag gör det OFTA! 😉 Helt otroligt att jag kan snöa in mig på olika raser såhär. Jag lovar, ibland känns det som att jag letar och letar efter den perfekta rasen, men inte hittar någon – för att jag redan har den… Haha! Kelpie passar mig perfekt, men det hade varit kul att testa något annat också 🙂
Njuter av vårvädret när det inte haglar eller snöar gör vi också.. Då är det skönt att ha balkong, tycker både Skurk och jag! 🙂
Annonser

6 reaktioner till “Strömsholmsavbrott och nytt foder

 1. Tråkigt med strömsholm :/ Hoppas det kommer i rullning snart igen 🙂
  Ang. det där med ras och valpkulls letande….Jag vet PRECIS hur du menar! 😉 Att man redan har den perfekta rasen som passar en perfekt men o vilja prova nått annat!

 2. Hej på er!
  Hoppas ni har det bra, det verkar som ni hamnat rätt nu med praktikplats, skönt!
  På tal om foder så har vi just bytt mat till våra hundar. Pga Daffys känsliga mage (Fanta kan nog nästa äta vad som helst!) så äter dom nu Standart foder. Det har än så länge visat sig kanon bra, fast avföring och inga stinkande pruttar 😉
  Tråkigt med Skurkos rehab, trist att känna att det är så skört om sjukdom slår in.
  Hälsa dina killar!
  Kramar ❤

  1. Hej! Här är allt bra! Hoppas ni har det fint i Karlskoga.
   Standardt har jag hört mycket gott om! Dock verkade fodret innehålla upp till hälften kolhydrater ungefär, så det var inget för mig eftersom jag ville ha ett snarlikt foder till Vom og hundemat 🙂 Härligt att det funkar bra!
   Glad påsk! ❤

 3. Tråkigt att båda på rehaben blivit sjuka och att de verkar som att de blir borta länge =/ Hoppas verkligen att det är på bättringsvägar och att han kommer få hålla sig frisk och kry även i framtiden, fina skurkis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s