Hundträning

Dagens oväntade hästbesök, tur till brukshundklubben och tankar därefter

Äntligen något att skriva om!

Idag frågade min vän Hanna om jag ville följa med ut till stallet och vara promenadsällskap när hon skulle rida. Hon tänkte att jag kunde ta med Skurk, vilket var jättekul att hon frågade eftersom det inte är särskilt ofta man har lyxen att få promenadsällskap. Hur som helst åkte vi iväg, men jag passade på och tog med både Nickie och Indra också, nu när det för en gång skull var jag som hade möjligheten 🙂

Hundarna fick springa lösa ute på stallplan redan från början och OJ! Vad de hade att göra, så mycket att undersöka..När sen Annelie, som äger hästarna, kom ut och frågade om inte jag också ville rida, så kunde jag ju inte tacka nej. En solig vårdag och en supersnäll islandshäst. Jag var väl en sisådär 12-13 år när jag slutade rida regelbundet, så… ja, det var ett tag sen, ja!

Terriertjejerna stannade med Annelie vid stallet, medans jag och Hanna ”provred” några hundra meter för att se hur Skurk fungerade ihop med hästarna när vi red. Han är totalt orädd och i vissa lägen kan man tro att han är självmordsbenägen. Det är liksom inte alltid så smart att springa emellan hästarna som en jojo, och sedan springa och jaga upp dem och skälla vid bakbenen på dem.. Det slutade med att vi lämnade alla tre hundarna på stallgården. Fanns liksom inte tid där och då att börja träna hund när jag har fullt sjå med att sitta upp i sadeln typ. Min kära kelpie behöver nog lite mer träning på detta om han ska kunna följa med i framtiden! Han är inte långt ifrån att få en hov i huvudet, kan jag tänka mig.. Hästarna är hundvana, men ändå lyckades Skurk stressa upp den ena så fint, haha! Bra jobbat!

BildRidturen var kort, men underbar! Galopp och tölt i vårsolen.. Mmm….

Efter stallvisiten, släppte Hanna av mig och hundarna vid brukshundklubben, och där mötte jag upp mamma. Blev lite agility (tunnlar och slalom), lydnad och rallylydnad för Skurks del, men han var heeeeelt slut (trött alltså) i huvudet så vi åkte hem ganska snart. Är ändå nöjd att jag åkte ut när det var öppen träning – störningar är svårt, tycker Skurk! :-D. Men jag fick också påminnas om att jag måste ta oss vidare i vår träning. Vi står och stampar, eller tar myrsteg framåt. Vill gärna gå lydnadskurs för någon i närheten, som tränar efter samma grundprinciper som jag.. Hmm… Får åka på Maria Brandels clinics så länge, alltid något! 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s