Hundträning

Konsten att kunna komma tillbaks med saker

Ja, alltså. Idag blev jag berikad med en snilleblixt under promenaden/träningen. Skurk hade fått en pinne som belöning, och vi sprang omkring och busade. Då kom det! Idén! ”Jag testar om han kan handtarget trots att han har pinnen i munnen”. Det kunde han. Så vi gjorde det igen, och igen, och igen.. Både när jag bara var en knapp meter ifrån, och när jag kastade iväg pinnen och sprang åt andra hållet. Han sökte upp targethanden. En av gångerna fick han till en frysning av targeten, alltså att han höll extra länge. Det var bra! (Jag håller alltså på att lära in leksaksöverlämning genom att konkret och bra, låta honom trycka nosen i min hand)

Dock är det inte lika skönt alltid att träna handtarget när hunden har öppen mun. Det var lite vassare vissa tillfällen liksom. Men jag var nöjd. Och insåg ännu en gång (herregud!), att HJÄLP, vad lite min hund kan! Vad har vi gjort i alla dessa tre år???

Jag vill gå kurs NU! Helst hela dagarna i resten av mitt liv. Typiskt att det ska kosta och att man oftast måste ha körkort för att ta sig dit. Eller att det inte får krocka med plugg eller jobb! Tycker att det är tur att min hund inte har prestationsångest och jämför sig med andra hundar. Det är nog bra att han inte har Facebook, för då kanske han skulle börja göra det. *trötthetstänkande*

Okej, påbörjade moment som fortfarande inte är klara:

  • Kanin (sittta fint) – signalsäkerhet och bättre balans krävs
  • Rulla runt – lägga på signal (om jag inte skiter i hela momenten, kanske inte är bra för ryggen..?)
  • Komma tillbaks med föremål – just påbörjat…
  • Frysa targets – bara att fortsätta! Han fixar typ max 1 sekund i dagsläget.
  • Gå fint i koppel – Eh ja, när han vet att det är träning på G är han duktig, men inte annars.
  • Hundmöten – stressar ibland upp sig

För att bara nämna dem som är påbörjade, men inte ”avklarade”. Jag är återigen ett livs levande exempel på en idéspruta som har massor av idéer, men tröttnar och börjar på något annat. Så jag säger det igen – jag behöver lite rutiner och en kurs där instruktören kan sparka mig i rumpan på ett snällt sätt sådär och få mig framåt utan att behöva bestraffa hunden för att jag är en dålig hundtränare ni vet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s