Allmänt · Hundträning

Oh vilken underbar dag!

Idag tog vi sovmorgon, och sedan gav vi oss ut på en härlig vårpromenad… fast ja, det var nästan sommarkänsla! Gick utan jacka och med långa shorts, mmm vad härligt!

För några år sen såg jag promenaderna som en motionsform som brände kalorier och jag kunde lätt ta en tempofylld powerwalk en mil. Varje dag. Kanske till och med flera gånger om dagen. För min skull. Både jag och hundarna var stressade. Det gör jag inte längre, tack och lov. Man är ju ute för hundarnas skull…

Promenader ska inte bara vara ”promenader”, utan en stund utomhus, tänker jag. Självklart är det bra att få gå av sig lite, men man kan ju variera sig! Inte ta helt monotona koppelpromenader på asfalt, dag ut och dag in… Tråkigt för både oss och hundarna! Själv brukar jag alltid lägga in lite träning under promenaderna, eller lek och bus, eller…. ja, alternativen är många!

Idag är ett bra exempel på en sån här ”promenad”. Vi har gått i terrängen och hoppat upp på stenar, balanserat på stockar, letat godis, skrittat i ris, tränat skogslydnad… Efter det gick vi ner till sjön och kastade pinnar och busade. Kopplade en stund och tränade att gå fint i koppel. Därefter stannade vi till på en gräsplan och tränade fotgående, uppletande och överlämnande av föremål (via nosduttar). Gick kanon!

Det här är ju inget som är särskilt krävande. Det tar inte längre tid än en vanlig promenad, man bara spenderar tiden lite annorlunda 🙂 Vet att det finns en bok där det stod om hur kan kunde göra promenaderna lite roligare, men vart… Hmm…

Nu ska vi sadla om, för nu ska vi till Degerfors och träna hund med vår kompis Elin! 😀

Bjuder på några bilder från idag! Vad fin han blivit min ”lilla” pojk! 3,5 år och ca 21 kg. (mankhöjd: ingen aning! ca 50-51 cm kanske?)

bild (9) bild (10) bild (13)

Annonser

2 reaktioner till “Oh vilken underbar dag!

  1. Håller med om att promenaderna är till för hundarna, det är därför man tar sig ut oftast. Men de blir för mig också, för jag njuter 🙂 . Jag är dock dålig på att hitta på smågrejjer på promenaderna, måste bättra mig på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s