Hundträning · Kurs/Utbildning

Det blev ingen clinic för Maria Brandel…

Tyvärr.. Fick en liten hjälplös ”i-landsproblems-attack” där på kvällskvisten på valborgskvällen när jag insåg att jag inte kunde åka på clinicen med temat tävlingsträning. Det var ju EXAKT vad vi hade behövt höra.. Ville så gärna ta all bra hjälp jag kunde få, för just nu.. kommer vi ingenvart i lydnaden.

Kände mig så himla dålig just då och där. Som hundtränare. För att jag visste att jag inte skulle bli någon bättre hundtränare förrän jag har råd att betala en kurs (vilket betyder om x antal månader när jag förhoppningsvis har ett jobb).

Har skrivit detta förut, men Skurk är 3,5 år gammal och vi har inte presterat nånting, tyckte jag. Självklart har vi gjort massor, men inget som jag tyckte räknades. Det var ju lite väl hårt mot mig själv, för jag har ju faktiskt varit med och format den här helt underbara hunden som ställer upp på allting, och varken jagar vilt eller har problem med inkallningar, som är superrolig att träna och som älskar allt och alla! 😀 (och som tidigare var fullständigt galen…)

Men just lydnaden.. Jag tränar alltid ensam, för jag har inte råd att ta körkort och ha bil, vilket betyder att jag inte kan ta mig någonstans. Jag har inte råd att gå kurs (förutom en billig clinic för 600:- ) och jag har inga träningskompisar att träna regelbundet med. Lägg också till att jag är helt grön på lydnad, och Skurk är den första hunden jag tränat detta med. Den enda hjälp jag haft är väl böcker då och då, och då framförallt ”Lydnadsträning i teori och praktik”, den där tjocka klickerbibeln ni vet, som jag jagat tips och idéer ifrån.

Men.. när jag hör mig själv tänka medan jag skriver detta.. så inser jag att jag kanske borde vända på steken och BLI STOLT? För att jag har haft väldigt ont om tid i perioder, jag kunde inte sporten, jag har bara tränat ensam, jag hade knappt blivit kommenderad och jag visste knappt hur en tävling gick till innan det var dags för vår debut.. och ändå lyckades vi prestera ett andrapris trots att jag ville både gråta och kissa på mig samtidigt? Ja, jag ska fan tänka positivt. Jag ska vara stolt, på riktigt! 

(- Men det betyder förstås inte att vi inte fortfarande behöver mer träning och nya idéer.. 😉 )

Annonser

4 reaktioner till “Det blev ingen clinic för Maria Brandel…

  1. ABSOLUT! Känn dig stolt, för vad vore Skurk utan dig? Skulle jag och en tokperro duga som träningskompisar? Vi skulle kunna boka upp iaf 1 dag/v . Kanske vara på olika ställen så miljöträning tränas också? Och, jag har körkort 😉
    Kram Annica ❤

    1. Ni skulle duga aaaaaalldeles UTMÄRKT! Supergärna! Jag har typ hela sommaren på mig som det ser ut nu 😉 Kram! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s