Hundträning

Självkontroll deluxe

Haha! Idag insåg jag att vi faktiskt kan, att vi faktiskt har tränat nåt (som en spinoff från föregående inlägg). Idag när vi kom in från promenaden slängde jag i Skurks mat i hans matskål och började plocka med grejer. Vänder mig om efter några minuter och ser Skurk stå och stirra på mig – framför den fulla matskålen. ”Shit! Jag glömde säga Varsågod förut!” Haha! Mäkta förvånad måste jag säga! Självkontroll is the shit!

När han var liten valp slog han frivolter i luften och slog ut matskålen i mina händer under tiden han var i luften typ. Helt galen i alla fall. Då insåg jag att ”okej, den här hunden måste jag lära att lugna sig vid matsituationer…”

Och det gjorde jag! Från dess har jag använt mig av utebliven belöning (nåväl, iaf för stunden, hihi) om han är på väg att ta maten utan mitt kommando, på samma sätt som mycket annat vi tränat i vardagen. Jag tog bara bort matskålen helt enkelt, och testade det en kort stund senare igen. Från allra första början var jag förstås tvungen att lära honom ”Varsågod”, men då höll jag bara i halsbandet och sa Varsågod, och sedan släppte honom, tills det var befäst 🙂

Och det där håller i sig än! Duktiga vovve! ❤

20120504-214209.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Självkontroll deluxe

  1. Haha har missat det någon gång här hemma med eftersom tjejerna oftast slänger i sig maten, men då går tjejerna till hans matskål så man märker det ganska snabbt att man glömt säga varsågod..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s