Film · Hundträning

De senaste dagarna

Ja, nu var det ett tag sen sist jag skrev!

Jag har haft fullt upp med mitt examensarbete som skulle göras klart, men nu är det inlämnat och enbart min egna lektion + oppositioner är kvar. Sedan är jag färdigutbildad fritidsledare 1 juni! Har förresten lyckats få ett sommarjobb, som dessutom hänger ihop med min utbildning! Kommunens fritidsgårdar flyttar ut till en lägergård under sommaren, och där kommer jag att jobba under en månads tid. Toppen!

På grund av allt skolarbete har det inte legat så starkt fokus på just hundträning, men nu är arbetet som sagt klart och vi har börjat träna igen. När vi var på vårmarknad för en vecka sen, passade jag på att träna där, och både platsliggning, fotgående och lite smått och gott funkade bra, inga problem. Han drar verkligen folk till sig min lilla gråben. Många ställer sig och bara tittar, och vissa kommer fram och frågar vad han är för nåt 😛 Inte många som vet att rasen kelpie finns, och ännu färre som tror att han faktiskt är en kelpie. Kamphund är väl det vanligaste folk gissar på 😀

Bild

Idag har Skurk och jag tränat lydnad på Nobelparkeringen här i stan med faster Annica och hennes perro Fanta. Tycker att det gick bra för oss allihopa! Skurk och jag har blivit kommenderade, och vi har kommit på nya strategier för honom i fotet. Dels att bara sätta oss och ta det lugnt mellan varje moment – verkligen varva ner på riktigt. Och sedan gå långsamt i fotgåendet. Oj vilken lugn och fokuserad hund – jag bara skrattade! Är det verkligen min Skurk? hihi 🙂

Rutan blev uppställd och jag började spåna på idéer. ”Tänk om….” Ja, jag kom att tänka på allémetoden för slalomet i agilityn, och ställde upp konerna på liknande sätt. Tanken är att han ska bli medveten om konerna och verkligen springa emellan dem. Till skillnad från agilityn, där man gör passagen mindre och mindre, så gör man den här större och större. Lättare och lättare ju typ? 🙂 Så jag tränade helt enkelt allémetoden, där han ska ha målet rakt fram, genom passagen… Och sen stanna på kommando. Det gick faktiskt imponerande bra för att vara första passet! Nu ska jag bara klura vidare på nån sorts stegringsplan för den här metoden…

Tusen tack till Annica och Fanta som ville träna med oss! Jättetrevligt! Det här hoppas vi att vi får in rutin på! 😀

Och här nedan kommer en film från de senaste dagarna när jag var ledig i flera dagar och ”hade för lite att göra”… Så jag kidnappade Indra och Nickie 😀 Filmen är väl mest till för att visa mamma och pappa.. Ni andra kanske inte tycker den är så rolig? Här är den i alla fall!

Annonser

4 reaktioner till “De senaste dagarna

 1. Det var fina bilder och mysig film. Du kanske ska ”kidnappa” dom lite mer om jag åker och hälsar på husse =p

 2. Tack så mycket själv! Självklart blir det rutin, iaf 1ggr / v på olika ställen tänkte jag 😉
  Ja, visst var vi duktiga idag, bara Fanta slutade apportera in rutan hela tiden…hihi!
  Så kul att se Fanta som inte brukar göra något med någon annan, både tränade och kampade med dig! :-O . Kul!
  Kramkram ❤
  Annica o Fanta

  1. Ja det var himla roligt att både träna hund och få bubbla loss! 😀 Ni var så duktiga och Fanta är för härlig att se! 😀
   Ser fram emot våra träningar! Kram på er! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s