Skurks diagnos och rehabilitering

Telefonsamtal från ortoped Lennart

Idag ringde Lennart, och som tur var, så var jag dessutom ledig när han ringde!

Han ville stämma av lite med mig och kolla hur det var med Skurk. Jag berättade att han mår bra, förutom att han verkar en aning seg och att musklerna blivit stela och hårda igen. Och att han fått ny Rimadyl utskriven, eftersom han skrek flera gånger om dagen när Rimadyl-kuren innan avslutades.

Detta kunde under samtalets vidare gång konstateras:

  1. Hundarna ska inte bli trötta av Rimadyl.
  2. Vi ska fortsätta ge honom den Rimadyl vi gör nu i 3-4 veckor och sedan göra ett uppehåll igen och se vad som händer. Därefter ska vi ringa till Strömsholm och berätta vad vi upplevt.
  3. En eventuell ny röntgen, som det pratades om under senaste rehabbesöket, är inte aktuell i dagsläget. Pust! Det behövs gå mer tid innan man gjorde en sån igen, tyckte Lennart.
  4. Om allt verkar OK under dessa veckor, ska han få leva så normalt som möjligt. Simma är bra!

Det här var ju skönt att höra! Dock känns det som att ortoped och rehabpersonal inte ger exakt samma råd. Eller så tolkade jag det bara annorlunda. Men att få ”leva ett så normalt liv som möjligt” och att se till att han får röra på sig mycket, betyder ”inte särskilt mycket fokus på rehabiliteringsträning” i mina ögon. Men ja… Det kanske han utgår från att jag sysslar med ändå 😉 Hur som helst fokuserar vi mer på aktiviteter än på promenader – som jag skrev om nyligen efter Strömsholmbesök nr 8. Dock måste jag bli bättre på att massera honom mer än bara sporadiskt när han söker upp mig. Den där genomgående, längre massagen borde jag kunna köra varje kväll, och stretchingen likaså! Skärpning Petra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s