Skurks diagnos och rehabilitering

Den naturliga water-treadmillen och film under tillverkning!

.. är naturligtvis i en helt vanlig sjö. Tur att vi bara har några hundra meter dit!

Idag har Skurk och jag, efter förslag från Anna R, traskat i vattenkanten fram och tillbaka – precis som den riktiga maskinen, fast med frisk luft samtidigt och med lite större möjlighet att ändra vattnets nivå snabbare. Motståndet får man kanske inte till på riktigt samma sätt – men det är väl bara att öka takten! 😀

Jag klädde mig bra, tyckte jag, med gummistövlar, och ett bra koppel/halsband till Skurk, samt fickorna fulla med korvar… Det slutade med att jag gick barfota i vattnet, med helblöta byxor och traskade tillsammans med min fyrbenta vän. Ja.. vad gör man inte för varandra? 😉 Och dessutom måste jag införskaffa nya stövlar – dessa klarade inte mer än några sekunder i vattnet insåg jag snabbt!

De överflödiga korvbitarna fick också komma till användning efteråt, då Skurk fick apportera in pinnar från sjön (= både traska i vatten + simma! Dock tio gånger mer okontrollerat) och så fick han träna fotgående & fjärrdirigering. Vi fick till riktigt snygga skiften varannan gång ungefär 😛

Jag är jätteglad och tacksam för all hjälp och inspiration ni ger mig angående Skurks rehabilitering! Som tack tänkte jag sätta ihop en liten rehab-film och inspirera er tillbaks!

Följande saker har jag planer på att ta med:

 • Cavaletti (över blomlådor och tågräls)
 • simning
 • skritta i vatten
 • skritta i ris
 • bära pinne
 • balansera (på stock + balansboll?)
 • gå slalom (mellan träd, slalompinnar och ben)
 • snurrar
 • gå i sidled i grusgropen
 • ev. klövjeväska
 • ev. skritta i en dragsele med en ring på var sida (ska bara köpa selen först isf, haha!)
 • ev. skritta med benvikter (inte lämpligt med vikter där för Skurks diagnos då han redan har korta bakbensmuskler, som han inte vill sträcka ut.. men för andra hundar kanske?)

De tre sista punkterna står som något ”eventuellt” beroende på hur bra jag och andra anser att det är för en ryggskadad hund. Har läst att det skulle vara OK i kontrollerade former med att bära vikt på ryggen och dra, men jag vet inte… Vad tror ni? Och viktmanchetter på benen var jag ju inne på förut, fast utan vikter i, bara för att han skulle lära sig lyfta på bakbenen… Han har redan så vältränade, korta bakbensmuskler, så om han får mer STYRKEträning av dem kommer han väl ALDRIG kunna sträcka ut dem, vilket är ett av hans problem.

Är det något ni saknar på listan, som ni skulle vilja se i filmen? Något som har med rehabilitering att göra. Frågan är också om jag ska visa hur JAG rehabtränar Skurk, eller om jag ska visa olika rehabövningar överlags? Vad tycker ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s