Hundträning

Spår i Fasaskogen

Idag jobbade jag kväll och då hann mamma och jag med en tur till Fasaskogen där vi spårade med hundarna. Skurk fick ett ca 300-350 m långt spår med några vinklar, fyra apporter, småsvår terräng och en del svårigheter som upp och ner över stora stenar, samt regn och långsam matte. Jag sa till mamma innan hon la spåret att jag inte ville veta så mycket om det, just för att jag ville kunna lära mig lita på och läsa Skurk. Det gick toppen! Han spårade sååå fint, trots frånvaron av spårtillfällen. Jag blev så förvånad över att han fixade det så bra och faktiskt gick rätt i spåret. Inga misstag! När jag blev osäker på om det var rätt väg saktade jag ner Skurk, eller höll emot lite extra och lät honom kämpa för rätt väg. Då vågade jag lita på honom när han visade sig säker 😉 Men nu tog han ju rätt väg hela tiden, så grymt! Tyvärr markerade han de inte de tre första apporterna – trots att han klev rakt över dem i princip. Som tur var markerade han den sista i alla fall, så vi fick sluta på ett bra sätt. Sedan lekte han och sprang med den, så stolt, hela vägen till bilen nästan 😀

Provade även ett minispår med korv i, på hårt underlag (grusväg). Det gick sådär. Sekundvis förvirrat och sekundvis var han nere med nosen i backen och såg faktiskt ut att spåra!

Nedan följer två bilder från dagen!

 

BildSkurk är ordinerad sträng platsliggning av matte innan det hårda spåret, så att han får dämpa sig lite först. Annars resulterar det i kalabalik och en hund som tokskäller, hyperventilerar och drar iväg utan att tänka sig för överhuvudtaget om vad han sysslar med… 

Nickie och Indra var så duktiga också! Dagens bragd går dock till Nickie (som hatar allt vad väta heter) som var så högt motiverad i spåret att hon glömde bort sina farhågor och glatt och snabbt spårade rakt igenom sumpmark! Tror allt att mamma fick lite blodad tand efter dagens spår med alla våra duktiga vovvar 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s