Hundträning

Förmiddagsträning bredvid hundrastgården

Bild

Kl 10 i förmiddags mötte vi upp Anna, Udi och Thira för lite söndagsträning. Skurk och jag tränade på fjärren, slalom (nu efter allémetoden då jag vill fokusera på fart), fotgående, platsliggande och lite Rutan. Anna fokuserade på raka lägganden och platsliggning med hakan i backen, och det ser ju stiligt ut! Tycker de kommit en bra bit på väg!

Något jag måste bli bättre på är att dels belöna honom bättre och inte bara ge honom en belöning, som jag gör under vissa slappa dagar. Belöningen tappar så himla mycket i värde då och Skurks aktivitetsnivå sänks. Dessutom måste jag fixa någon som kan hjälpa mig vid externbelöningarna vid nyinlärning. Att säg ”uh-uh!” när han gjort fel och är på väg mot externbelöningen (för att jag själv inte hinner ta bort externbelöningen), sänker honom nåt enormt! Det gör att han tvekar, sänker farten och ”frågar om lov” flera gånger i nästkommande repetitioner. Alternativt får jag väl lösa det på annat sätt och kanske kasta iväg belöningen eller placera den på ett bättre ställe (eller placera mig på ett bättre ställe så att jag hinner ta bort belöningen vid misslyckade repetitioner, hihi..)

Annonser

4 reaktioner till “Förmiddagsträning bredvid hundrastgården

  1. Antar att du kör med leksak. Men OM du kör med godis så kan det ju funka att ha en skål med lock på. Så gör det inget att han kommer fram till skålen för han får ändå inget. Och så blir du mer delaktig i belöningen om ni tillsammans springer dit och öppnar 🙂

      1. TACK! Förstår inte varför det blev den adressen, måste varit för att jag var inloggad på wp. Gick inte att skriva mitt namn :O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s