Drag · Hundträning · Skurks diagnos och rehabilitering

En stund av längtan

Måste bara få ventilera mig lite. Skriva av mig och säga att jag saknar att ha dragträningen som en träningsform. Det är ett sånt moment nu, när jag liksom bara toksaknar adrenalinet, motionen, farten och samarbetet… Dragträningen är en klockren träningsform i mina ögon! Så jäkla trist att vi fått lägga den karriären på hyllan. Skurk var en naturbegåvning på det. Det var också det som fick mig att motiveras till att röra på mig. Nu för tiden får vi ju knappt gå långpromenader eller powerwalks som vi vill. Långt ifrån varje dag i alla fall. Jag har blivit som en liten degklump 😀

Funderar nästan på att boka in ett nytt rehabbesök och få en bedömning med konkreta råd. Får vi, eller får vi inte dra? Kommer vi någonsin kunna springa tillsammans igen?

(Hade varit underbart att få ha min egna underbara, fantastiska, speciella hund på draglägret i höst.. http://northcrewdogtraining.blogspot.se/p/kurser.html)

För övrigt ekar mitt huvud ”spår, lydnad, spår, lydnad, spår, lydnad…”. Det är ju det vi snöat in oss på nu. Huvudet försöker säga till mig att jag ska bli seriösare i min träning och träna lite mer ”för tävling”. Och ja, typ tävla också. Men vi ska, vi ska! Ska bara samla mig själv och försöka att inte kissa på mig, alternativt bryta ihop och gråta. Det känns ju som tur var bra efteråt i alla fall, bara för att Skurk är en så himla fin hund, oavsett vad han gör.

Annonser

2 reaktioner till “En stund av längtan

  1. Varför gråta (bättre i så fall att kissa på sig 😉 Glädjs åt den enorma arbetskapacitet Skurk har. Drag och agility är inte optimalt för honom, men fastna inte i problemen utan se lösningarna. Anta utmaningarna, vi kommer vara där för att heja på er!! 🙂

    1. Jag SER lösningarna – jag sysslar med lydnad, spår och rehabträning istället. Men tänk dig själv att Nickie och Indra inte fick köra agility mer, och heller inte gå långpromenader… skulle inte det kännas lite trist? 🙂
      Jupp, vi ska, när jag fått lite koll på hans karenstid med regler hit och dit, och jobbtider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s