Hundträning

Spår och lydnad i Villingsberg

Idag förmiddags drog jag, Anna och Lena till Villingsbergs skjutfält för lite spår med lydnadsträning under väntetiden när spåren fick lägga sig. Passade på att träna på Rutan och Fjärren, gick bra!

Skurk var fortfarande trött efter gårdagens spårande och fick endast ett kort spår idag (ca 150-200 m), fast med svårare inslag. Med andra ord – han fick ett skogsspår med korta och täta inslag av grus.

Vi hade gott om störningar, för området var tydligen fullt av tävlande som gjorde retrieverprov. Det var bilar som åkte fram och tillbaks, husvagnar, skott som avlossades, människor och inte minst HUNDAR (till och med i vårt spår!). Som tur var bryr sig Skurk inte om störningar när han spårar. Då är spåret allt han har i huvudet 😉

Saker jag funderar på idag:

  • Varför han igår och idag tappat spåret så mycket och virrat runt. Som att han inte klarade av sin egen (höga) hastighet? Fick stanna och samla ihop honom några gånger.
  • Varför jag inte köpt spårhandskar förrän det är för sent. Insåg ju att det skulle ske för eller senare, och igår gjorde det det – mina händer blev skadade… (Anna tipsade mig om ridvantar, bra mkt billigare än spårhandskar från djuraffär!)
  • Varför han kissade typ 10 gånger UNDER dagens spår!?!? Hänger det ihop med första punkten – för stressad kanske? Överslagshandling? Han var rastad två gånger innan spåret till och med…
  • Jag ska ordna kombisele som han FÅR dra i (diskuterades under hundsnacket efteråt), i skritt. Om inte min Non-Stopsele går att göras om till kombi? Och så hoppas jag få kunna gå rehabkursen på HUNDIA som jag läste om HÄR.
  • Jag ska kolla upp hundkommunikationskurs hos DailyDog, många som talar gott om den! Skulle dessutom behöva få hjälp med hans skällande och dragande om jag inte vill att han överför det till hund nr 2, om det blir en sådan…

Och här kommer fina kort som Anna tagit med min mobil!

20120722-140459.jpg
”Matte, sluta prata nu! Spåret börjar ju däääär, kom nu så går vi!”

20120722-140513.jpg
And off we go!

20120722-140519.jpg
Spåret gick över på grus, och jag samlade ihop Skurk då jag tyckte att han fumlade och chansade för mycket. KONCENTRATION!

20120722-140526.jpg
Fiiiiiint!

20120722-140533.jpg
Vi korsade motionsspåret och gjorde ännu en ihopsamling av min ivriga hund eftersom han inte klarade av det hårda underlaget riktigt först 🙂

20120722-140544.jpg
En av dagens tre apporter!

20120722-140550.jpg
Som synes plockade han själv upp apporterna idag! Duktig kille!

20120722-140558.jpg
Och sedan korsade vi motionsspåret en gång till innan slutapporten.
Har för mig att jag behövde samla ihop honom där också, men minns ej.
Han försöker helst själv, så mycket att han nästan slår knut på sig 🙂
Väldigt envis och motiverad!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s