Hundträning · Tävling

Good news and bad news

Bra nyheter är att jag gjort slag i saken och anmält oss till en appellspårtävling på grannkommunens klubb den 9 september.

Bra nyheter är också att jag direkt efteråt blev så peppad att jag pluggade bruksregler, och sedan gick och la ett spår åt Skurk på en stor gräsmatta.

Dåliga nyheter är att spåret gick kasst. Han spårade knappt. Han var inte på spårkärnan. Han missade apporter och vinklar. Han kunde inte ens gå det 10 meter långa godisspåret på mammas och pappas tomt rätt. Jävla, jävla skit. Jag känner mig så ledsen. Jag vet att han har förmågan, men det brister hos mig. Det är frustrerande och jag känner mig så dålig. Det känns verkligen inte som att vi kommer någonstans, vare sig i lydnaden eller brukset. Vi bara står och trampar och ser dumma ut, typ. Att ”nästan vara startklar för appellen och lydnadsklass 1” är ingen merit om man har en 3,5 år gammal kelpie. Det är tvärtom ganska fail. Önskar att jag kunde gå någon kurs, få lite inspiration och lite hjälp… Men det får bli nästa år om jag lyckats hitta nåt jobb. Usch, idag blev en dålig dag 😦

Upp som en sol och ner som en pannkaka!

Annonser

4 reaktioner till “Good news and bad news

 1. Vet du vad Petra? Skurk är en hund som du inte skulle ha kunnat tävla med tidigare. Han är en sån hund som mognar väääldigt sent. Det är INTE bara du som inte har fixat det tidigare, Skurk har inte varit redo. Så försök att inte känna dig stressad, er tid kommer! Jag vet det 😉 Jag tror på er! ❤
  Va sägs om att spåra på torsdag?
  Kramkram

 2. Ursäkta… Drago är 5 (fem) år igår och då smäller han till och kommer igenom en hel agility bana på en träningstävling med dommar och allt… Det var hans FÖRSTA icke disk någonsin!! och nej, jag skämtar inte!! Sedan har vi varit skadefria hela livet OCH tränat för lydnads 2: an i snart två år och är nästan tävlingsklara där, bara den där rutan fastnar. Inte för att vara petig men Skurken har faktiskt anledning till att ”bara” vara tävlingsklar… Kram kram /Ylva och Drago

  1. Grattis till det nollade loppet! 😀 Jo visst har vi anledning att vara kvar där vi är, men det känns så trist när jag har så höga drömmar och ser andra som börjar senare bara svischa förbi oss.. Men det kommer väl! Bara försöka hela tiden och inte ge upp! Kram på er! 🙂

 3. En hund som inte har ett befäst spårarbete sedan tidigare får man ofta tråckla lite mer med innan polletten ramlar ner. Jag tror bara att Skurken inte hade en susning om vad som förväntades av honom, han tyckte nog bara det var jättekul att göra ”någonting” (gärna fort)! 😉
  Men jag tror inte heller att du kommer få särskilt stora problem med spåret om du bara lyckas sätta honom i rätt fack för rätt arbete.
  Jag kan ge dig flera olika förslag, men då skriver jag det som meddelande eller mail istället! Ge inte upp!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s