Drag · Hundträning · Skurks diagnos och rehabilitering

Drag, stretching, spår och budföring

Hejsan hoppsan! Nu har jag en del på hjärtat men ska försöka fatta mig kort.

Imorse drog Skurkan-gurkan och jag ut och sprang igen. Samma runda, men en halv minut snabbare. Härligt värre! Tyvärr blev vi jagade av en liten ljus dvärghund och tvingades stanna, så egentligen var vi ju ännu snabbare då 😉 Avslutade med dopp i sjön och lite bus på gräsmattan. Då kom en kvinna förbi och frågade om det var vi som tävlade i att åka skidor efter hund. Förvånad som jag blev, svarade jag snabbt och glatt att ja, det måste vara vi. Hon hade sett oss i tidningen trodde hon. Efteråt kom klokheten tillbaka – vi har ju aldrig TÄVLAT nordisk stil! Vi har bara tävlat barmarksdrag/canicross en gång, och skidor har vi aldrig tävlat med… Där vet jag inte vad jag tänkte på? Och undrar vem hon tänkte på?

20120816-195822.jpg

När vi kom hem stretchade jag Skurk och insåg att han kunde sträcka ut båda bakbenen lika mycket? Helt plötsligt!? Kan ju inte säga att jag stretchar varje dag/promenad som jag ska direkt. Nu har jag i alla fall bokat ett besök hos ReDog den 3 sep, just för att få höra en annans utlåtande. Kunde inte gå fyskursen hos Hundia nämligen 😦

Ikväll har vi varit och spårat med faster Annica och hennes man Morgan. Kusin Filip var med även idag och förgyllde vår tillvaro 😀 Annica hade lagt ett appellspår med markerade vinklar åt oss två timmar innan vi skulle spåra. Spåret gick bra, han hittade alla apporter och tog vinklarna. Gick mycket i spårkärnan. Varför gick det så bra idag, kan man fråga sig? Kanske var han en smula trött efter promenaden precis innan, och kanske påverkade det honom positivt när jag gick på kort avstånd och höll tillbaka honom i linan en del? Och kanske spårar han mer noggrant vid längre liggtid? Eller var det jag som var mer uppmärksam, noggrann och verkligen läste honom?
Hur som helst tror vi att ett kortare, mindre spår med täta apporter innan det riktiga spåret kan vara något. Dels för att få göra av med den första energin, och dels som en liten reminder över vad det är vi ska göra och leta efter. Och så klart träna mer på vinklar!

(Hann köra lite budförande innan vi åkte hemåt också. Skurk måste ju kunna det om tre veckor! HJÄLP! Men det går nog relativt fort att lära in.. Hoppas jag ;-))

Tusen tusen tack för hjälpen!

20120816-200648.jpgJag & Skurk

20120816-201643.jpgMorgan & Daffy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s