Hundträning

Börjat plugga och spåra

Blev en bra fredagskväll, spenderad på en skolgård tillsammans med Lena och hennes pojkvän, och så våra hundar.
Skurks spår lades på en stor fotbollsplan och jag var inte riktigt nöjd. Han tappade spåret och började vittra åt olika håll, mitt på raksträckorna. En av vinklarna tog han riktigt snyggt, men de flesta fick jag samla in honom vid och mikropausa. Apporterna plockar han glatt upp – och springer iväg med! Jäkla hund, haha! Han vill inte lämna dem! Där har vi nåt att jobba med utanför spårträningen…

Lydnadsträningen gick bra och vi fick även bli kommenderade. Testade flera kedjor på 3-4 moment och han går nästan bäst då, i jämförelse med belöning mellan varje. Det är som att han lugnar ner sig lite och fokuserar på uppgiften. Jag vet inte, men jag fick den känslan i alla fall. Jag har börjat bli hård på när han är flamsig. Kan ge honom en felsignal, peta på honom eller bryta. Hur som helst är det inte okej att fortsätta som ingenting. Vi får ju väldigt fula fotgåenden då 😉

Har fått min bok idag, kurslitteraturen alltså. Och jag undrar vad jag gett mig in på! Fackspråk och litteratur på universitetsnivå – på engelska! Nåväl, jag kanske kommer in i det tids nog.

20120824-221128.jpg

Annonser

En reaktion till “Börjat plugga och spåra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s