Allmänt

Bloggutmaning!

Denna utmaning kommer från http://pshundar.se/

Hur kom du in i hundvärlden?
Har alltid haft en förkärlek till djur, och jag tror att alla inom närmsta släkten har eller har haft hund. Jag började tidigt tjata om egen hund, men när jag var drygt 11 år bestämde jag mig på riktigt. Jag började samla ihop pengar tillsammans med min två år yngre bror, och helt plötsligt började spargrisen fyllas på av både mamma och pappa 😉 Saker och ting löste sig, och familjens skaffade cairnterriern Nickie strax efter att jag fyllt 12 år.

Hur gammal var du när du blev med hund?
Se svaret ovan!

Vad är dina mål med din hund?
Med Skurk är målet just nu att bli uppflyttade ur lydnadsklass 1 och appellklassen i spår. Vi tar en klass i taget och tävlar lydnad nästa helg, och spåret nästnästa helg…

Lämnar du din hund ensam hemma, hur ofta?

Javisst. Mitt liv är inte så underbart anpassat att min hund har möjlighet att vara vid mig jämt 😉 Han blir lämnad då jag jobbar (ca 5 dagar i veckan), eller om jag av någon anledning inte kan ha hund med mig där jag är. Då jag inte jobbar, försöker jag anpassa mitt liv och mina aktiviteter så att de ska vara så hundvänliga som möjligt.

Skulle du låta någon annan träna din hund?
Absolut! Det är bara roligt och utvecklande för både mig och min hund!

Lämnar du din hund i bilen om väder tillåter?
Ja, om det handlar om några minuter i ”tillåtet väder”. T.ex. medan jag lägger ett spår.

Är din hund med på jobbet? Eller vart är din hund när du arbetar/studerar?
Nix. Han är antingen hemma, hos mina föräldrar, eller hos farmor och farfar. Det beror på hur länge jag kommer att vara borta. Det blir en del pusslande för att får det att funka i vilket fall!

Litar du på din hund?
Litar på, hmm.. Förstår inte riktigt frågan. I vilket sammanhang? Jag kan inte säga att jag litar på min hund till 100%. En hund är en hund, och man vet aldrig vad som kan hända. Det får man alltid ha i tanken.

Litar din hund på dig?
Haha, det hoppas jag!? Svår fråga detta också, vet inte riktigt hur jag ska tolka den?

Har din hund några rädslor?
Klotången!!! Han springer iväg när han ser den! Haha! Ser ut som att jag ska misshandla honom.. Annars är han duktig på att själv undersöka allt som är misstänksamt, och sen få det ur världen.

Vilka kurser har du och din hund gått på?
Vi har gått belöningskurs hos Carro på HundID, Lydnadskurs för Lena Löfroth, tjänstehundsläger i Marma… och så har han varit med mig en stund under tiden på Hundsportgymnasiet. Fler kurser hoppas jag det blir SNART! (Kurser jag gått med tidigare hundar, samt kurser utan hund, finns under fliken ”Om mig”)

PICK ONE!

Koppel / Lös
Levergodis / Hemmagjort godis (använder inget av dem, men Skurk föredrar det sistnämnda)
Lydnad / Agility
Freestyle /  Sök (Inget av dem just nu)
Drag / Spår (Åååh, tvinga mig inte att välja!)
Långpromenad / Miljöträning (Glömmer oftast bort att enbart miljöträna!)
Renras / Blandras (Utan att tveka!)
Hane / Tik (tror mer på individer)
Privatkurs / Brukshundsklubbskurs
Träna själv / Träningsgrupp (VILL träna mer i grupp än ensam, SÅ oerhört viktigt och utvecklande!)
En hund / Fler hundar (längtar efter hund nr 2… 😉 )
Kastrerad / Okastrerad (för att Skurk är okastrerad)
Tävlingshund / Sällskapshund
Stor hund / Liten hund (Lagom är bäst 😉 )

Annonser

En reaktion till “Bloggutmaning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s