Tävling

Den fruktade appelldebuten

Så var det då slutligen dags för den fruktade appelldebuten!

Spåret gick bra! Men det som drog ner poängen var JAG, som tydligen gjorde några missar, som att säga ”Spår” samtidigt som jag gick framåt, eller att jag stod kvar och höll emot trots att han markerat apporterna (som domarna tyckte att han gjort). Jag var dock inte nöjd med enbart ”sniffmarkeringar”, utan jag vill att han ska ta upp apporterna i munnen, och det gjorde han också på samtliga till slut.

Budföringen nollade vi, men det var skoj att se: En riktigt glad kelpie sätter av i full fart mot mottagaren, studsar lite och hälsar på kelpievis när han är framme, och sticker sedan illa kvickt, i ännu snabbare fart tillbaks till mig, medan mottagaren ropar och ropar på honom. Men det spelar ingen roll, för Skurk ansåg sig vara klar med momentet (hälsning) och hade bara ögon för matte. Nöjt satte han sig i fot, tindrade med ögonen och verkade tänka något i stil med ”Shit , det här gjorde jag bra!”.

Resten av lydnaden var en besvikelse. Skurk var inte alls med mig. Han var hängig, seg och konstig. Och jag som brukar behöva dämpa honom!? Undrar om en tidig morgon, i kombination med ett spår och en väldigt intensiv gårdag satte sina spår på hans krafter? Annars måste han ju nästan vara sjuk. Hör inte till det normala att han vill lägga sig sådär, som han gjorde… Fick använda MÅNGA extrakommandon idag! Vi blev i alla fall godkända, men ca 20 poäng ifrån uppflytt.

Hur som helst – här kommer snittbetygen! Nu är det bara PÅ DET IGEN!

Spårning 8,25
Budföring 0

Linförighet 6,75
Framförgående 5,25
Platsläggande 7,75
Inkallande 10
Apportering 5,5
Hopp över hinder 0
Platsliggande 10

Totalt 202,75

Vår första pokal fick vi idag ♥


T-shirts med detta fina tryck delades ut till oss tävlande! Draghundssport! 😀

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s