Hundträning

Struktur minsann!

Idag är jag otroligt stolt! Anna sparkade oss båda två i rumpan och såg till att vi skulle träna sådär strukturerat som på kursen förra helgen, vilket vi gjorde idag.

Innan vi åkte till klubben planerade jag i huvudet vad vi skulle träna på (fotgående & rutan). Men hur jag skulle träna på detta, skulle vi spåna om på plats.
Vi kom fram till att jag ska börja belöna Skurk för bibehållen kontakt i svängar, eftersom han tappar där, liksom första stegen efter en halt. Att bli kommenderad är också något som vi tränade på idag, och behöver träna på massvis i framtiden också! Tydliga början och slut på träningen, samt att på något sätt ge tydliga rätt- och felsignaler, var också aktuellt idag.

Rutanträningen gick till så att Anna ställde upp ruta med band när Skurk inte såg, och sedan skickade jag honom dit. När han sprang emot och var inne i rutan klickade jag och kastade bollen över honom. Upprepades några gånger, och jag taggade igång honom innan och försökte förbereda honom. Dumt nog, så testade jag ett ställande – och ja, han ställde sig ju. Men repetitionerna därefter gjorde att han stannade självmant. Igen.

Men jag glädjs över suget till rutan, samt att han gick som en dröm i fotgåendet idag! Det är toppen med strukturerad träning! Då riskerar man heller inte att träna sönder något, eller att träna när man inte är med på det själv till 100%!

Annonser

2 reaktioner till “Struktur minsann!

  1. SV: Ja de är ju många som kommer med en hund och går ut med en annan (: även om man har kvar den första (: Men vilka sporter håller du på med?? (::
    Jag va på hans föreläsning på en hundskola i götet, hade ”praktik” där eller snarare skolade in mig lite mer för att kunna jobba lite där efter studenten (:
    Vad är de du jobbar med nu då? Tycker också att de är kul att jobba med människor! Säkert beroende på vad de är men tycker att de är intressant och givande.
    Just nu är jag mycket inne på att jobba med hund i försvaret, men är även intresserad av väktare så min hund har gk L-test. Men samtidigt- de blir va de blir! Bara spännande att se vart man hamnar (:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s