Allmänt

Orsakerna bakom bråken

Nu har jag tänkt! ..Eller, jag har pratat, och Sara har tänkt åt mig 😉 Hon har i alla fall hjälpt mig försöka reda ut mina tankar och känslor, och jag tror att jag börjar förstå vad som händer mellan Skurk och Caesar. Jag köper inte ”Det är två unga hanar, och en av dem är en kamphund – klart de slåss”. För det är ingen anledning! Jag vet att Caesar funkat med en annan staffehane, och jag vet flera staffar som lever i flock. Jag vet också att Skurk funkat med de flesta andra hundar och jag ser hur han lever upp när han får komma hem till mina föräldrar och deras lilla terrierflock ♥

Det jag tror är en bidragande faktor till bråken är dels att Skurk är precis som sin matte – social i många situationer, men med stark integritet. ”Inte kan man komma som gäst och tro att man kan lukta i baken, hälsa på min matte eller ta mina leksaker! Inte springa omkring självsäker i lägenheten heller – lite hänsyn måste man visa i en annans hem!” Allt som är hans, rår han om och håller hårt. Han är inte vad vid konkurrens.

Caesar å andra sidan, är duktig på att visa lugnande signaler när Skurk reser ragg eller morrar. Han kan slicka sig om munnen, vända bort huvudet, eller till och med sätta sig lugnt med ryggen mot Skurk. Men ibland bara måååååste han utmana ödet och komma i full fart och flyga upp i sängen när Skurk ligger där, eller komma och lägga sig i mitt knä när Skurk och jag gosar. ”Alltså gud, Skurk är så fjantig. Släpp loss lite va! Man behöver inte vara så sur jämt!” Den egenskapen är inte sådär jätteuppskattad från Skurks sida. Caesar respekterar inte alltid Skurk, och ibland ser det faktiskt ut som att han pushar på gränserna och nästan går igång på att spänna upp sig och att just utmana ödet.

Hmm.. detta får jag fundera vidare på. Man kanske får ge dem lite mer tid tillsammans. Är bara rädd för att det kommer accelerera, eller att man aldrig kommer att kunna ha dem tillsammans som en fin liten flock.

Nu ska jag göra mig i ordning för kvällens jobb! Adios!

Annonser

4 reaktioner till “Orsakerna bakom bråken

  1. Tråkigt att det är lite svårt för dig just nu.Jag vet många som tävlar med sina hundar som har flera hanar i samma flock,men när dom kommer upp i könsmognaden får hundarna leva med grindar mellan sig.Dom skulle antagligen inte ha flera hanar i samma hushåll om dom bara var familjehundar.Själv skulle jag aldrig våga ta in en hane,speciellt inte en ung hane i våran flock.Min hane vaktar inte saker eller mig från andra hundar men däremot är han väldigt dominant och skulle det smälla skulle det bli otäckt.
    Önskar dig all lycka med dina hundar.
    Denise och Dani

  2. Har samma problem med Drago och Roy. Det eskalerade så mycket att Roy fick bo hos min kompis. Nu är han hemma igen på besök men de får under inga omständigheter vara ute i huset samtidigt. Väldigt tråkigt. Ute går det bra OM inte miljön omkring Drago är lugn och han kan känna kontroll. Kan inte Drago fly så smäller det. Var ute och sprang med grannen och hundarna härom dagen och kom ikapp en okänd hund då klarade han inte mer och började blänga och morra åt Roy. Drago är inte hanhundsagressiv men blir det för trångt typ innomhus eller något som överraskar så smäller det. Kan vara så att Skurken litar till fullo på töserna hemma men känner inte Ceasar så bra att han litar på att inget händer i alla situationer. Skulle haft de isär ett tag så att infektionen mellan dem lägger sig och sedan sakta introducera dem till samliv igen. Kanske ”leka” under uppsikt och att du bryter inte om någon blir trött och ”svag”. Det kan ju vara så att skurken har ont 😦 Bara lite tankar

    1. Men vad trist att höra att grabbarna inte går ihop! Nu har jag tagit beslutet att lämna tillbaka Caesar, och igår fick han flytta tillbaka till sin ägare. Det kändes inte riktigt som att det var värt det, för allas bästa 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s