Hundträning

Morgonträning tre dagar i rad

Anna och jag har lyckats tajma in våra scheman så bra att vi varit ledig några förmiddagar samtidigt denna vecka. Onsdag, torsdag och fredag morgon har därför bestått i HUNDTRÄNING!

Vi är superduktiga, tränar en hund i taget och hjälps åt. Har äggklocka för att inte träna för länge, även om vissa moment inte funkar mer än några snabba repetitioner innan en mikropaus behövs. Då kan man ta ett visst bestämt antal godisar i handen beroende på hur många repetitioner i rad sin hund klarar. Då kan man inte träna fler repetitioner innan godiset tar slut =) OCH SJÄLVKLART har alla små tankar och notiser förts ner i loggboken 😉

Det Skurk och jag tränat på är:

 • Stadga vid tasstarget
  Jag går FRAM till honom och belönar med GODIS innan han får frikommando. Att leka som belöning, eller att låta honom får springa till mig efter frikommando, hjälper inte stadgan just nu. Jag går till honom istället.
 • Fritt följ
  Jag har hittat rätt tempo för oss och dessutom insett att störningar inte är något problem så länge de är ointressanta. Står det en omtyckt person vid planen däremot, blir han okoncentrerad och måste nästan arbeta mot sig själv för att hålla sig kvar hos mig.
  Har också insett att JAG går snett, och att Skurk tappar och sackar efter så fort han inte har ögonkontakt.
 • Fjärren
  Nya idén, som jag tror funkar är att en medhjälpare (Anna) står bakom Skurk med klicker och godis. Hon ser hur han rör bakdelen och kan klicka för rätt skiftningar, samtidigt som hon ger godis till Skurk och han fryser i positionen. Belöningen kommer alltså bakifrån, och inte från mig. Vill inte att han ska ha sug till mig. Ett extra plus är ju att det även på tävling står en människa bakom hunden (den som signalerar till föraren… 😉 ) Jag måste träna på stadga och att utöka tiden innan nästa kommando kommer också.
 • Rutan20120927-111418.jpg
  Har provat olika sätt, men kan inte bestämma mig hur jag vill att målbilden ska se ut. Ska han springa rakt igenom konerna tills jag kommenderar honom att stå? Eller ska han vara inlärd på att springa till mitten av rutan direkt och ställa sig, via target? Hmmmm… Imorgon blir det kurstillfälle 2 av 2 med Lena Björnson. Ska ta upp tankarna om Rutan då!

 

Annonser

3 reaktioner till “Morgonträning tre dagar i rad

 1. Intressant att läsa dina träningstankar. Jag har testat de flesta metoderna gällande rutan och det som fungerat bäst för oss var att klicka in rutan och sen när hon förstått att det är dit hon ska så kastar jag belöning när hon är inne i rutan så att det blir att hon springer igenom den.

 2. Gud va härligt att ha någon att träna med.Glöm inte att berätta om kongbollarna är mer hållbara än vanliga tennisbollar! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s