Hundträning · Kurs/Utbildning

Lydnadskurs för Lena Björnson, del 2 av 2

Idag har vi varit i Skoghall för tillfälle nummer 2 på lydnadskursen för Lena Björnson. (Sista tillfället med andra ord) Tänkte sammanfatta de delar Skurk har fått träna på genom att gå igenom dem en och en:

 • Fritt följ:
  ”Ni kan!” ekade Lenas ord åt oss. Jag måste tuffa till mig lite, våga gå på, och sluta vara så stel. Hon trodde också att ihållande ögonkontakt lät som en bra idé för Skurk. Får fortsätta jobba på starterna. Det såg bättre ut än sist!
 • Rutan:
  Efter lite bollning, så har jag bestämt mig för att han ska springa rakt igenom Rutan, och sedan träna på ställande vid sidan av rutan-träningen. Det skulle antagligen vara bättre om vi vill upp högre i klasserna, än att lära in honom att ställa sig direkt i rutan (via target t.ex.). Sedan ska jag tänka på att flytta Rutan ofta, och att uppmärksamma den liksom – alla fyra konerna. Ibland är jag inte så säker på att han verkligen SER det!
 • Hopp-sitt-hopp:
  Detta provade vi med tasstarget långt ifrån hopphindret. Tanken är att han ska springa ut långt efter att han har hoppat, innan han sätter sig. Springer han ut extra långt på träning, har jag någon meter tillgodo om det skulle bli fel på tävling. Anledningen till att jag vill ha ut honom extra mycket är förstås att han måste få det avståndet han behöver, med tanke på hans spondylos. Sätter han sig för nära hindret hoppar han inte.
 • Fjärren (alla tre skiften):
  Ja jösses.. Jag stressar på honom som en tok när jag tränar fjärr, helt omedvetet! Dessutom flyttar han bakbenen, men jag har inte sett det och alltså belönat gång på gång… Vi har en lång resa framför oss! Gissar att fjärren blir vårt pill-moment i höstmörkret!
 • Ställande överlags:
  Han går ofta några små steg innan han stannar. Vid ställande under gång funkar det, men vid rutskick eller fjärr går han alltid framåt. Undrar om det har att göra med att han har ansiktet mot mig? Jag testade att ställa honom när han sprang ut mot bollen, bort från mig, och vid kommandot (när han stannade) kom belöningen i form av en exakt likadan boll som kastades mellan mig och honom. Då stannade han ju! Hmm..Tänkte ta upp träningen med att runda föremål, så att vi kan träna ställande i fart på olika sätt!
 • Annat jag ska tänka på:
  – TRÄNA KEDJOR, TÄVLINGSLIKT, KOMMENDERING…!!!!!!!!
  – Inget godis i kedjorna om det inte är något väldigt speciellt!
  – Måste lära mig förbereda Skurk, hitta ritualer inför varje moment.
  – Även kvicka hundar tappar explosivitet med tiden…
  – Få tag i träningskompisar (Fler behövs! Dessutom kan inte Anna träna jämt 😉 )

Sammanfattningsvis har det varit väldigt givande, precis som förra gången. Skurk har varit kanonduktig både på och utanför planen. När det inte har varit hans tur, har han fått passivitetsträna och ligga kvar. Sista gången vi skulle in på planen märktes det att han började bli trött. Då hade han ju ändå gett järnet en hel dag – jag förstår honom!
Vi har fått så snälla kommentarer också. Inte bara Skurk har fått höra att han är duktig, utan jag också! Det behövde jag verkligen höra för att få lite peppning! Nu är jag fruktansvärt taggad på mer lydnadsträning, och så himla stolt över min lilla gråben! Är jättenöjd över kursen – tack Lena!

Kan tillägga att de nyinköpta hundgodisarna i form av två olika sorters lever, samt torkad lunga, ihop med Frolic gjorde succé. Likaså de nyinköpa stora pip-tennisbollarna. (Vågar inte ha små bollar om han skulle råka svälja…)

20120929-234915.jpg
Skurk passivitetstränar under pausen 🙂

Annonser

2 reaktioner till “Lydnadskurs för Lena Björnson, del 2 av 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s