Hundträning · Tävling

Exteriörbedömning med hundträning

Idag har jag varit iväg på exteriörbedömning med Skurk, och det gick.. sådär.. 😉 Har fått höra i efterhand att beskrivaren inte är jätteförtjust i den tunnare, mer högbenta typen i rasen, vilket i så fall förklarar mycket. Han blev underkänd och jag fick motiveringen att det var ett samband mellan hans päls (sträv samt dålig underull) och att han var tunn och luftig. Samt att han var något reserverad (Fråga mig inte varför, men han var inte den vanliga, hoppiga Skurk!). Men han hade bra vinklar, korrekt bett, tog ut stegen och allt sånt där. Så han är ju funktionell, min ögonsten. – Vilket också är det enda jag bryr mig om… Får se om vi gör ett nytt försök en annan gång. Har fått lite peppning från olika håll om att han borde bli godkänd, så vi får se!

Efter att vi var klara passade jag på att träna lite på gräsplanen. Det blev lite fotgående, rutanträning, metallapport, ställande och fjärren. SAMT kedjor! Gick helt okej, men varken han eller jag visade sig från sin allra bästa sida. Det blev lite intensivt att köra en timme i sträck utan paus. (För fan, Petra! Vad hände med mikropauser och genomtänkt träning?!). För övrigt var det mycket folk där, så det var bra träning för min del då jag avskyr att träna inför folk. Usch, hade ingen bra känsla när jag kopplade på hjärnan igen och insåg att folk sett oss.

Veckoplaneringen har jag ju faktiskt hållt mig till – skitbra gjort av mig tycker jag! Det enda som inte blev av var den planerade träningen på bruks igår – men den blev ju idag istället. Och så fick vi träna fotgående med massor av störningar på marknaden igår och hundarna var skapligt trötta och nöjda ändå efter en dag i stan! 🙂

Supersnälla och duktiga Sara Carlsson har fotat oss idag! Snodde med en bild på henne och Vajlo också, hihi 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s