Hundträning

Aktiv skogspromenad är det bästa!

Ingen större aktivitet idag, tog bara en aktiv skogspromenad. Aktiv skogspromenad är nog den roligaste aktiviteten egentligen, enligt Skurk. Jag stoppar fickorna fulla med godis och så beger vi oss ut i skogen och har ingen aning om vad som ske. Idag slutade det med balansträning och framförgående på nedfällt träd (otroligt kreativt, om jag får säga det själv!), fjärrdirigering, hoppa upp på stenar, fotgående, markeringsövningar och någon sorts blandning mellan uppletande och vittringsapportering. Det sistnämnda går till så att jag kastar ut en apport nånstans i skogen bland alla andra pinnar och blåbärsris, och så får han springa ut och hämta det som luktar matte 🙂 Behöver ju såklart inte vara just en ”riktig” apport – vanliga pinnar eller annat går såklart också bra!

Vore kul att testa en ”tändsticksruta” någon dag, som jag läste om i en annan hundblogg. Man trampar upp en ruta i den storlek hunden klarar av, och lägger alltså ut små, små tändstickor som hunden ska apportera eller markera. Lät kul! Ett riktigt pillergöra!

20121024-151651.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Aktiv skogspromenad är det bästa!

  1. Smart idé! Den snor jag (:
    Och de är verkligen roligt med promenader när man gör något tillsammans! Är alltför dålig på att ha fantasi dock… haha (:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s