Hundträning · Kurs/Utbildning

Ni vet, när man står still…

.. så kan man stå still ett tag och fundera lite över situationen, men sen måste man framåt på något vis. För min del är träningssällskap svårt att få i dagsläget, så då får jag prova en annan väg och betala för lite experthjälp. Inga fel med det dock – jag älskar kurser! 😀

Jag anser mig själv vara lite påläst och helt okej på teori vad gäller hur hundar fungerar och hur de lär sig (därmed inte sagt att jag är fullärd på något sätt, noooo way!) – men ändå skiter det sig totalt i praktiken. När det gäller lydnad och bruks har jag så otroligt lite erfarenhet, och ibland vet jag inte ens hur momenten ser ut innan jag börjar träna eller tävla. Vi hade aldrig blivit kommenderade när vi tävlade lydnad första gången. Och jag hade aldrig sett ett framförgående innan vi tävlade bruks första gången. Förstår ni? Jag försöker så gott jag kan på egen hand, men jag behöver MER! Jag behöver massor med hjälp!

Har fått höra ibland, av min kära mor till exempel, att jag sållar för hårt bland råd, metoder och instruktörer. Att jag liksom inte är öppen. Kanske har jag inte varit det, men jag har faktiskt lärt mig vara mer öppen med tiden. Förut dissade jag nästan alla som inte helhjärtat shejpade in allt de gjorde. Idag kan jag säga ”Äsch, vi testar!” och våga prova mig fram. Däremot håller jag fast vid mina grundprinciper, och det är att jag inte kommer att träna på något sätt som förstör vår relation, inte kommer att använda mig av metoder som bygger på varken straff eller föråldrade dominansteorier, och jag kommer aldrig i livet att använda våld i mitt umgänge med min hund. Men däremellan är ju spannet rätt stort, så jag skulle ändå säga att jag nu för tiden är ganska öppen 😉

Vart jag ville komma var i alla fall att jag nu bokat in mig på en hel helgs clinic i februari. Första dagen kommer Siv Svendsen att lära oss om lek, och den andra dagen kommer Maria Brandel att lära oss om effektiv inlärning och träningsupplägg. Har dessutom planer på att boka in privatlektion(er) med Lena Björnson, som inte bor så långt bort från mig faktiskt! Blir spännande! Min egen julklapp till mig själv! 😀

Annonser

5 reaktioner till “Ni vet, när man står still…

  1. Härlig blandning där 😀 Är likadan, skulle aldrig kunna bestämma vilken hund jag vill ha bara sådär, man vill ju veta hur livet ser ut och så just då 🙂
    Vill ha en till schäfer.. Men det blev en dvärgpinscher, så kan det gå 😀

  2. Jag älskar kurser, har fått så många bra tips och så många fina vänner genom det! även om inte alla tips passar alla så utvecklas man ju när man reflekterar och disskuterar olika metoder=)

  3. Åååh vilken lycka att gå på Maria och Sivs clinic. Hade såå gärna velat men har inte råd. Men både Maria och Siv är verkligen helt fantastiska instruktörer, delar solklart förstaplatsen som mina favoritinstruktörer 🙂

    1. Ja det är min julklapp till mig själv, hihi! 😀 Siv har jag aldrig gått för, men jag älskar att lyssna på Maria! Hon är nog min guru alltså! Så ödmjuk, öppen och framgångsrik och samtidigt tränar hon med positiva träningsmetoder!
      Rekommenderar Lena Björnson i Karlstad/Skoghall som har privatträningar för schysst pris! Du kan ju hänga med om du nu också bor i Värmland? Tänkte som sagt boka några timmar hos henne någon helg! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s