Hundträning

Morgonträning is the shit

Idag ringde klockan 07:20. Och så ringde den två gånger till under de kommande tio minutrarna. Och ändå måste jag ha lyckats somna om, för nästa gång jag tittade till på klockan visade den 08:10! Herregud, jag hade stämt träff med Anna, Udi och Thira vid Tower Beach (Sandviksbadet) klockan 08:00! Gissa om jag var snabb på med kläder! Hundträningsväskan var redan packad, så det var bara att kasta sig ut genom dörren och springa iväg till sjön! Tur att jag bor nära!

Träningen gick bra, även om det blev mer prat än träning 😉 Fick till en kommenderad kedja i alla fall, samt lite träning på 2:ans apportering, 3:ans fjärr samt 2:ans ruta.
Morgonträning är en skön start på dagen. Det gör att man får positiv energi och dagen fortsätter i samma anda. Sen är det mysigt att vara uppe tidigt.. Vet inte hur jag ska förklara, men det är annorlunda mot att träna på dagen! Även om vi är ett stora fan av att ligga kvar i sängen och mysa också! 😀

Ska nog hur som helst börja ställa klockan och ta tillvara på morgnarna ordentligt. Ta en riktig promenad eller träna lite. Eller både och. Kanske spåra? En idé vore ju att lägga ett spår under sista kvällskissen, och sedan prova om han kan ta det på följande morgon…

När tränar ni helst?

Annonser

3 reaktioner till “Morgonträning is the shit

 1. skönt med tidig träning även om ni fick stressa lite 😉 det var ju faktiskt självförvållat 😉 Jag föredrar att träna på fm, då har man hunnit gå morronpromenad, Linny har fått frukost och hunnit vila på den, sen kan vi köra! Så runt halv 10-10 är perfekt 🙂

  Sv: det blev en citroen c4 picasso 🙂

 2. Hej!

  Tack för kommentaren i bloggen. Svår fråga det där, hur det är att leva med malle. Det är väl egentligen som att leva med vilken energisk hund som helst, det jag kan se skillnad på om man jämför med vallhundar (jag har haft bc) är kamplusten och självsäkerheten, dom backar liksom inte och det som en del kan uppleva som skärpa hos dom (inte sagt att dom inte är skarpa) handlar om den där biten att dom inte backar och gillar att kampa. Så att ”bråka” med en malle, typ oschyssta korrigeringar kan leda upp i kamp och då kan man få problem, just eftersom att dom gillar att kampa och det blir ju en slags kamp. Sedan kan dom vara lite impulsiva, också en ”bieffekt” av kamplusten, dom vill gärna tugga på något och ibland blir det ens fingrar. Så lekträning och regler i lek kan vara bra att träna med dom, om man är rädd om sina kroppsdelar.
  Jag tycker att det är en helt fantastiskt ras, dom orkar mycket, är med hela tiden, lättlärda, snabba, smidiga i kroppen, aa jäkligt bra helt enkelt 😉
  Men det finns en anledning till att rasen passar i till skyddsporterna och även som tjänstehundar, är man medveten om det så ska man inte ha några problem i sitt liv som malleägare 😉
  Tycker att en del blåser upp rasen lite väl mycket, senast jag kollade så var det en hund med 4 ben och en svans. Passar alla som är aktiva, seriösa med sina hundar och som är medveten om nackdelarna 🙂

  Hoppas att du var nöjd med det svaret, jag är ingen malle-expert och inte heller den typiska malleägaren skulle jag tro. Jag är rätt mjuk som person och tränar inte med korrigeringar.

  Kram!

 3. Tränar väldigt gärna innan jobbet (dvs mellan 7 och 9), dels för att som du skrev man fyller verkligen på med positiv energi och sen för att man vet att hundarna är aktiverade när dom ligger i källaren på jobbet. Känns gott i samvetet liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s