Hundträning · Tävling

En oväntad tävling

Det var en liten månadstävling i rallylydnad och agility med Storfors Hundklubb idag. Jag tänkte väl först åka dit till ridhuset för att försöka hitta en ledig plats att träna lydnad på, men det blev annat!

Jag blev domare för agilityn och sedan var det dags för rallylydnad. Jag anmälde Skurk på plats och tänkte typ ”What the hell!”. Vi gör det som en rolig grej liksom. Efteråt tänkte jag nog mer ”Hell!”. Skurk hade nämligen precis kommit ut från bilen och han var speedad som bara en kelpie kan vara när han haft en för lugn vecka. Han var med mig, men han var ”ryckig”, het, skällig och nästan lite flamsig – han ville göra allt FORT! I mål kände jag bara att jag skulle ha värmt upp honom mentalt bättre, men det hade jag ju inte haft tid till. Satte mig ner och gav lugna belöningar, och körde sedan igång att träna lite fotgående och fjärr. Stadga kunde jag ju glömma – fyyyyyy vad han blivit dålig på det! Jag har tappat den träningen totalt! Idag var han ju verkligen på hugget också…

Sen var det dags för prisutdelning, och vinnaren hade lyckats skrapa ihop 93 p av 100 möjliga. Rätt bra. Vinnaren var… VI! Herregud, jag tappade hakan. Det hade ju gått skit i mina ögon! Jaja, där ser man!

rally

Nu funderar jag på hur jag ska spendera dagens timmar. Vi fick nämligen skjuts av supersnälla Lena och Christer som också skulle till Storfors och tävla! Skurk blev inte trött för fem öre, så jag tänkte försöka göra slut på hans överskottsenergi. Promenad utan koppel där han får springa runt bäst han vill (hoppas inte rehabpersonalen läser detta, hihi. Livsglädjen är viktigast!) och sen lite shaping kanske? Lydnadsträning? Spår? Återstår att se!

"Sitt - stanna kvar".Foto: Lena Lindblom
”Sitt – stanna kvar”.
Foto: Lena Lindblom
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s