Allmänt

Att kombinera jobb med hundlivet

.. Eller är det att kombinera hundlivet med jobb som är frågan? 😉 Hur som helst börjar jag tröttna rejält på mina arbetstider nu. Inte jobbet i sig alltså, men att jobba kväll 5-6 dagar i veckan. Kommer hem nånstans mellan 21:30 och 00:30 om dagarna (om jag får skjuts, annars senare) och är oftast antingen helt död eller speedad och får sömnproblem – lite beroende på vad som skett under dagen.

Jag sover som en stock och kommer igång med dagen sent. Ingen har tid att träna eller promenera (eller för den sakens skull – bara SES!) på förmiddagen/dagen när jag är ledig, och man kan inte heller gå kurser eller åka på öppna träningar då så gott som allt är förlagt på kvällstid eller helgdagar. Hade i och för sig haft problem att ta mig dit även om jag hade kunnat, nu innan körkortet är klart. Men ändå, själva grejen. Får heller ingen tid att åka hem och gå ut med Skurk under jobbet.

Känns ju fel på ett sätt att välja jobb efter hundarna. Jag menar, man ska vara glad OM man har jobb idag. Men på nåt sätt måste ju jobbet passa in i ens livsstil och levnadssätt.

Hur har ni löst det? Hur funkar era jobb ihop med hundarna? Vad och hur jobbar ni? Intressant fråga!

Annonser

8 reaktioner till “Att kombinera jobb med hundlivet

 1. Jag jobbar natt, ca.75% & det är helt valt efter att jag har hund (de är hos en hundvakt på natten)samt att jag har även turen att trivas på mitt arbete & har energi att göra saker med hundarna… Det passar mig men det är jag det… 🙂

 2. Jag jobbar bara 81 procent och jobbar korta dagspass så hundarna klarar sig ensamma tills deras dagmatte kommer och tar ut dom 🙂 Har valt att anpassa mitt jobb för att de ska funka med hundarna! 😀

 3. Oj låter jobbigt… Inte vidare roliga arbetstider! Hoppas det löser sig 🙂
  Jag pluggar bildbehandling (retusch) just nu, på dagarna är Billy hos dagmatte eller hemma hos pappa.
  Planen är att starta eget och ha en lokal där jag kan ha med honom iaf ett par dagar i veckan. 🙂

 4. Jag jobbar heltid och ibland lite till och har nu inte möjlighet att ha med mig hundarna på jobbet utan de är hemma. Har dock möjlighet att rasta dem under dagen om det behövs. Nästa vecka börjar jag på ett nytt jobb där jag har möjlighet att ha hundarna på kontoret under dagen men det kommer jag bara använda mig av i nödfall, jag tror att de har det hundra gånger mysigare hemma i sängen än på ett kalt kontor under dagarna 🙂 mina hundar får så pass mycket träning att jag inte har något dålig samvete över att lämna dem hemma medan jag jobbar 🙂

 5. Jag har nog världens lyxigaste jobb, vad gäller hundträningsmöjligheter. Driver ett hunddagis/pensionat här hemma och kan klämma in hundträning, så fort det blir en lucka 🙂

 6. Jag jobbar som bagare/konditor, så jag börjar 02:00 på natten och slutar 10:30.
  Trivs väldigt bra med mitt jobb tillsammans med mitt hundliv!
  Under sommarhalvåret har vi ju all tid i världen att hänga på stranden, träna och promenera, och under vinterhalvåret när det är mörkt större delen av dygnet så är jag ju ledig under dom ljusa timmarna, vilket gör att vi kan träna, promenera och ha det roligt i snön. 🙂
  Men liksom du, så kan jag väldigt sällan vara med på öppnaträningar eller gå vilka kurser jag vill, eftersom jag alltid måste ta hänsyn till tiderna. (Sover ju inget på dagen när jag kommer hem, utan går och lägger mig runt 20:00.)
  Jag bor i ett hus som ligger på min mammas tomt, så killarna bor uppe hos mamma från det att jag går o lägger mig, tills jag kommer hem från jobbet. (Min bror jobbar som kock, börjar ca. 15:00 – 00:00) Så killarna behöver aldrig vara ensamma hemma, om det inte är en ”bestämd” ensamhetsträning. Zillah bor hos mig hela tiden, då hon trivs bäst här. Hon har absolut inte ont av att inte få en endaste promenad medan jag är på jobbet, utan går o lägger sig o sover. 🙂
  Har försökt lämna henne uppe hos mamma också, men då sitter hon vid dörren eller ligger i trappan tills jag kommer hem från jobbet. (En tjej med hemlängtan, som tycker att det är toppen när dom brötiga killarna inte är här) 😉

 7. Jag jobbar 100 och sambon likaså. Vi jobbar båda på länsstyrelsen och har möjlighet att börja ”då vi vill”, alltså kan jag börja tidigt vissa dagar och sambon senare. Det kortar ner dagarna lite. Förr hade jag en dog walker men hon har slutat och jag har inte hittat någon som duger.

  Jag tycker det fungerar ok ändå, nu på vintern är det jobbigt i och med att det inte är ljust och svårare att träna, men det funkar och hundarna verkar inte alls må dåligt av att vara ensamma under dagarna. Huvudsaken att man ser till att de får motion och hjärngympa tycker jag och givetvis att man inte hittar på en massa utan hundarna på kvällarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s