Allmänt

Årsresumé 2012

Jag gillar ju egentligen inte för långa blogginlägg… Men det är svårt att sammanfatta ett helt år bara sådär ju! Jag försöker samla mig ”kort”:

Januari: Vi får i tre dagar testa vallning hos Lisbeth ute på Kungsbergas ridskola. Skurk skötte sig bra, men det var svåååårt! Vi blev sugna på att fortsätta denna träning under året, men varken tid eller resurser fanns.

Februari: Utredningen kring Skurks rygg pågår och pengarna springer iväg. Till slut får jag veta att han har kraftig spondylos, förändringar i ryggmärgen, kraftig muskelinflammation och eventuellt nerver i kläm. Jag blir deppig, och kurser och tävlingar ställs in pga att han klassas som dopad, men också för att vi inte tränar. Optimistisk som jag ändå är, köper jag mig ett längdskidpaket med skateskidor och tänkte att jag får väl träna utan hund så länge! Hann dock bara åka två gånger innan vintersäsongen snabbt tog slut! Men jag tog grönt kort för drag i alla fall! 😉
I slutet av februari tog jag hit Maria Brandel på föreläsning ”Bli en bättre tränare” i mitt egna företag. Mycket lyckat! Det var dock det sista jag gjorde innan jag la företaget på is. Beslöt mig för att satsa på min egen och Skurks utveckling istället!

Mars: Jag går på clinic för SWDI på temat ”Spårhunden och lukterna” och får en helt annan syn på spårande! MYCKET intressant! Min 6 veckor långa praktik i Stockholm påbörjas och jag börjar på en 4H-gård, men byter sedan till en daglig verksamhet med mer hundanknytning. En underbar praktikplats, som jag saknar än idag! Jag hann också med att åka på clinic för Maria Brandel, och då på temat grundträning. Maria är duktig!

Våren och sommaren gick fort! I april hände väl inte så särskilt mycket. I maj får jag beskedet från ortopeden att Skurk ska leva så normalt som möjligt. Vad det nu betyder. I juni tog jag examen från fritidsledarutbildningen och mitt projektarbete om hur man kan använda hunden som redskap i socialt arbete finns här. Från juni till augusti jobbar jag på Systembolaget i grannkommunen, och dessutom jobbar jag som fritidsledare. Missar en del tävlingar och liknande pga jobb, men jag är mest glad att ens ha ett jobb!

I augusti tog jag beslutet att Skurk ska få leva det hundliv han förtjänar. Självklart finns det småsaker jag kan tänka på i vardagen, men han ska få göra det som gör honom lycklig – även om det så kortar ner hans livslängd… I augusti hann jag även få en veckas obetald semester, och då bara njöt jag av hundlivet.

I september gick vi lydnadskurs för Lena Björnson och var jättenöjda! Vi tävlade appellen i spår och blev godkända, men en dålig lydnadsprestation gjorde att resultatet tyvärr inte räckte till uppflyttning. Vi tävlade även lydnad och fick ett förstapris! Mamma och jag var iväg och lyssnade på föreläsning för Per Jenssen som pratade om ”Hundars språk och tankar”. Den härliga staffen Caesar var även här på prov en vecka, men det funkade inte som tänkt och han åkte hem till sin ägare igen, där han trivs och mår bra!

Även i oktober var det föreläsningar på G! Dels var det Tobias Gustavsson från SWDI som lärde oss mer om ”den viktiga leken”, och man fick sig några tankeställare. Fler föreläsningar blev det när jag var på helgträff för kursen (”Hundens beteendebiologi 1”) jag läste på universitetet under hösten. SUPERINTRESSANT HELG med mycket kunniga lärare/forskare! Samma månad gjorde Skurk exteriörbedömningen för korningen och blev UNDERKÄND pga kroppsbyggnad och päls.

Följande månad är november, och då beslöt jag mig för att skippa färskfodret av praktiska och ekonomiska skäl, och gå över till Standardt. Jag är nöjd hittills! For också ner till Falkenberg för att träffa kennelmamma och kullsyskon Spica och göra MT. Där blev Skurk, till skillnad från exteriörbeskrivningen, GODKÄND! Samtidigt fotade kelpie-Sofia Skurk, så han finns numera med i Kelpiegallery!

Och denna månad, december, så har vi tävlat rallylydnad två gånger (inofficiellt). Ena gången vann vi med höga poäng, och andra gången fick vi typ 83 p och kom långt ner på resultatlistan. Skurk och jag är projektekipage till Annas rallylydnadsintruktörsutbildning. I avancerad klass!

Sammanfattningsvis så har det inte blivit så mycket tävling som tänkt under året – mycket pga hans diagnos, men också pga brist på träningsrutiner och träningssällskap, och vi har inte klarat målen vi satte i början av året. Men nu under senare delen av 2012 har vi kommit igång med träningssällskap, rutiner och nätverkande, kurser och clinics. Det känns bra! Körkortet är på gång snart också, bara teorin blir säkerställd 😉 Ser fram emot nästa år!

Då har vi bara ETT enda mål: Vi ska till elitlydnaden! (Just det, och så blir vi ju med valp i vår också.. Hennes mål kommer senare… hon finns ju inte än!)

årsresumé

Annonser

3 reaktioner till “Årsresumé 2012

  1. Tack så mycket! 🙂 Ja, vi har nog en hel del för oss, vilket ni också verkar ha! Men fy va jobbigt att få en sådan diagnos på honom, verkligen ett mardrömsscenario..
    Vad blir det för valp till våren då? spännande 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s