Hundträning

HUNDra% Träningslogg

0ba71844552b11e2943422000a9f1416_7

Den här boken köpte jag på Stockholm Hundmässa i december och då jag fått förfrågan om jag inte kan skriva om den, så tänkte jag göra det!

I början finns sida för målskrivande, och i slutet av boken finns en nyttig utvärdering att fylla i. I mitten av boken finns en massa sidor av loggboksstuk. Jag gillar loggbokssidorna just för att de är enkla, och det ska ju vara enkelt att skriva loggbok. Jag kunde dock ha önskat mer utrymme för anteckningar, men å andra sidan är det väl bra att begränsa sitt skrivande också. Loggboksskrivande ska enligt mig vara snabbt att skriva, lätt att förstå och lätt att gå tillbaka och läsa. Med tanke på sitt pris också (70 kr på mässan) så får den helt klart betyg godkänt!

Utvärderar/planerar ni er träning? Om ja, hur gör ni?

Edit: Här kan man köpa den: http://hundra.net/default.asp?sida=boker

Annonser

8 reaktioner till “HUNDra% Träningslogg

 1. Åh, det lär ju ganska praktiskt, är så dålig på att skriva kort och enkelt… är dålig på att skriva efter varje träningspass också för den delen 😛 Kanske får ta och inhandla en sådan.

  Sv:Hoppas verkligen att han får vara frisk och pigg länge! Men så spännande då 🙂 Håller tummarna att det blir nå valpar ^^
  Har bara tränat lite preparatsök själv, hemma, med tepåsar och ska ev börja köra med hockeypuckar. Hade gärna gått en kurs men dels så finns det ingen i närheten och dels så är sådana kurser så dyra =/ Men hoppas på att vi kan gå kurs framöver, för Odd är riktigt duktig och vi båda tycker det är så roligt 🙂

 2. Har testat flera olika varianter av träningsdagbok och tycker det är svårt att hitta någon som fungerar bra. Det går någon vecka sen tröttnar jag av olika orsaker. Tycker inte jag hittar någon som man kan få mycket info utan att skriva en hel roman. Så jag återgår alltid till att jag inför varje träningspass skriver ner exakt vad jag ska träna på och utvärderar det dels för mig själv, dels med träningskompisarna och dels i bloggen

  1. Tack för din kommentar! Tycker du att något är viktigare än det andra – planering eller utvärdering?
   När du planerar inför ett pass, hur specifik är du? Intressant att höra om hur andra gör! Själv går jag ofta ut för hårt och skriver både för detaljerat och för utförligt, så jag tröttnar. Hoppas boken kan hjälpa mig samla mig kort och tydligt!

   1. För mig är nästan ett välplanerat träningspass viktigare då jag tar med mig resultatet från förra passet in i planeringen.
    Det som funkade längst för mig, förrutan bloggen, är att jag köpte en liten skrivbok från http://www.personligalmanacka.se som jag delade in i 4: en del för lydnad, en för skydd, en för spår och en för sök/uppletande

   2. Har också kikat på den sidan! Kanske ska beställa en därifrån till valpen? 😀 Gjorde du något annat speciellt med boken förutom att du delade in den i flera delar? Tack för din respons! 🙂

 3. Hade blank sida på ena sidan på spår och sökdelen för att kunna göra skisser, samt att jag hade olika färger för att lättare bläddra fram. Beställde även hem extra plastfickor för att bl a kunna ha lathundar i. Ska damma av min igen, men måste snart beställa en ny då jag inte har så många sidor kvar.

  1. Himla smart måste jag säga! Får se om jag beställer någon ny bok där eller om jag köper en till som jag har nu. Fördelen med en egen designad bok är ju att den blir precis som man vill, och man kan dokumentera precis som man vill 🙂

 4. Just nu använder vi bara träningsboken för Med Sikte på 10:an. 🙂 Annars skrivs det ner i anteckningsblock. Men detta gav mig inspiration att vara mer noga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s