Hundträning · Skurks diagnos och rehabilitering

Bortkörd från sin egen klubb, lydnadsträning och hundshopping

Träning med Anna idag igen! Vi for till bruks som vanligt och hade börjat träna, när någon kommer in i stugan och med otroligt otrevlig ton säger till oss ”Ni får sluta nu, vi är alltid här.” Och det var inget snack om saken. Det fullkomligt bubblade i mig, men vi packade sakerna och drog illa kvickt. Får man ett sånt illa bemötande vill man ju ändå inte vara kvar…

Vi tog bilen och letade nya platser och valde en stor parkering som vi tränade på istället. Det blev en del foton, och jag gissar att de dyker upp senare i bloggen. Skurk gick konstigt med bakdelen i slutet av träningen, så då bröt jag. Hoppas att det bara var en tillfällighet, men man vet ju aldrig…

Efter träningen har Anna och jag flängt runt lite överallt och spenderat pengar. Till djuraffären och köpa frysta märgben, sen vidare till Granngården för att hämta ut mina supervinterstövlar som kostade skjortan (men efter att ha gått en vinter utan vinterskor, så är det dags nu! Dessutom är det 2 års garanti på dem!), och därefter vidare till Ica för att hämta ut paketet från Jami.

20130131-125007.jpg
Rutband, rutpinnar, tävlingsgodkända koner, frysta märgben, vinterstövlar, klicker i snöre, klickerarmband, spårhandskar och så tre koppel och ett halsband =)

På fotot ovan har jag även slängt in mina tre rosa koppel + halsbandet som är till valpen, som alla är lågprisvarianter, för att jämna ut det hela lite 😉 Vet att jag behöver ett längre koppel med ”anti-glid” för att ha till spårträning också, då vanliga linor inte funkar på Skurk, och jag gissar att det inte kommer funka på mallevalpen heller. Man har liksom inte en chans att hålla emot i linan jag har idag, och regnar det är jag körd.

Satt för några dagar sedan och försökte räkna ut hur mycket pengar jag lägger ner på hunderiet varje månad. Jag menar, det är inte bara hundfoder och försäkring – det är ju godis, halsband, koppel, kurser, bensin, kläder till mig, täcken till Skurk, leksaker, träningstillbehör, tävlingar, medicin… Det drar iväg skrämmande mycket! Typ alla pengar jag har går till nåt med hundanknytning 😉

Annonser

16 reaktioner till “Bortkörd från sin egen klubb, lydnadsträning och hundshopping

  1. Bra idé! Det borde funka! Men dessa var så billiga, under 40 kr typ, så jag tänkte att jag testade dem! 🙂

   1. Det gör du rätt i! Tänkte att dom där linorna var riktiga dyrgripar.. Men runt 40:- är helt klart överkommligt..! 😉
    Tråkigt det där med klubben!
    Finns alltid en hel del rötägg och besserwissar på såna ställen tyvärr! :S

    Och man kommer alltid på dom bästa svaren i efter händelsen redan är över.. 🙂

   2. Ja nej, spårhandskarna kostade det alltså 😉 Men jag gillar inte de runda plastlinorna ändå, de är så svåra! Men när jag slitit ut spårhandskarna ska jag nog testa ridhandskar som du skrev!

    Haha, ja tänk att hjärnan inte slås på förrän i efterhand! Man blir ju så paff när det händer!

 1. Jag fixade ett Excelblad förr året i mars där jag skriver in ALLA hundutgifter. Just nu har det gått kring 65 000kr sen dess, men då har jag byggt en hundgård till och köpt rätt mycket grejor under året. Har delat upp det på mat, veterinär, leksaker, utrustning, hundgård mm. Rätt kul att få svart på vitt sen vad det faktiskt kan kosta!

  1. Smart! Frågan är om man vill veta hur mycket det är… 😉 Haha! Kan tänka mig att det ränner iväg en del! Men gud, du har ju många hundar ändå! Jag lägger ju flera tusen i månaden på EN hund.. hur ska det bli när jag har två stycken, tänker jag.. Sett utifrån låter det säkert som pengar man kunnat göra mycket annat för, men för oss hundfrälsta är det ju värt varenda öre!

 2. Utterst otrevligt att bli bemött på det sättet på ens egen klubb. Klart man känner sig ganska ovälkommen.

  Roligt att shoppa hundgrejer däremot. Zeb tycker tydligen inte att han får tillräckligt med grejer så han hämtar nya leksaker ur tjejernas rum…

 3. Ja det är lite skoj att se vart pengarna går, och hur mycket det egentligen är. Jag köper billig men bra mat till hundarna (får bra pris mycket pga volymen) och de är ju billiga att försäkra mm, så en månad utan att det behöver köpas extra grejor eller nån som blir sjuk så tror jag att vi klarar oss på ca 2500kr för hela gänget…men man har ju inte så många såna månader på året förstås… =/

 4. redan förberedd! 😉 Ska bli så spännande med nya valpen!
  Sjukt tråkigt det där med människan som bara helt sonika slängde ut er från BK, det tycker jag är skitdålig stil… Tur att det inte var jag, för då hade jag fått sätta in hunden och skällt ut människan efter noter innan jag begivit mig. Konstig prick dock! :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s